Av: Mystiska piratrummet
Skanör Falsterbo Montessoriskola, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss, de vill ta oss. 
Ok. Sa Jim.
Men våra saker då? Sa Jim. 
   Vi måste springa, skit i sakerna. Sa Jill. 
De sprang in i djungeln. Den mörkaste djungeln hade Jill hört men Jim tyckte den var lite läskig. Djungeln luktade lite mögligt bara för de höga träden täckte solen från att komma in så den luktade väldigt surt. Träden var de högsta Jim och Jill någonsin hade sett, de var nog 5-10 m höga. De sprang snabbare och snabbare  mot berget. Till slut hade de kommit upp på en liten del av berget och då kom ett par fåglar, fast de var tre. Jim var hungrig och sa
Kan vi inte äta dem? 
Nej. Sa Jill snabbt. 
Fåglarna landade och började prata i munnen på varandra så man hörde inte något vad de sa. Jim tog två näbbar så att en pratade.
Så ja, nu hör man vad de säger. Sa Jill. 
Papegojan sa: de kommer de.
Akta, akta er, de kommer, de kommer. Sa papegojan.
Jill vände sig om och ser tant Elsa  och Lobster Bob komma springandes mot dem.      -Spring. Skriker Jill.
Men Jim var inte där han hade sprungit in i grottan som var bakom oss.
Psst kom in här. Sa Jill. 
Jill blev rädd för hon visste inte om att Jim gick in i grottan.
Men hon vände sig om och såg Jim. Hon sprang in i grottan och gömde sig också de såg när de sprang förbi och de blev glada att de inte såg dem. Men när Jill skulle ta ett steg fram så hände det något konstigt hela grottan började skaka och en typ hiss öppnade sig. Men Jim var så nyfiken som han gick in i hissen och drog sig med Jill och hissen stängdes. Hissen gick uppåt och den öppnades igen men den här gången var de i en till grotta men längst uppe på berget men de hörde tant Elsa och lobster Bob prata och de blev rädda.
De är där ute. Sa Jim.
Ja. Sa Jill. Men de vet inte att vi är här inne.
Kolla kartan så kan du kanske se var skatten är. Sa Jim.
Men den ska vara här . Sa Jill.
Och de vände sig om och såg att de hade hittat skatten och det var ett finrum med allt de kunde önska sig.

Av: Mystiska piratrummet
Skanör Falsterbo Montessoriskola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka