Av: Brunskägg
Länna skola, La15

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Nu måste vi skynda oss till bergen och leta efter skatten!
- Men vi måste sova men vi  kan gå vid gryningen bara om jag får sova, säger Jim.
- Okej, men om du vaknar tidigare så då går vi till bergen.
En timme  senare vaknar Jim och upptäcker att kartan är stulen.
- Nej!!! Kartan är stulen.
- Va nej vi måste ju ha den för att hitta skatten.
- Jag tror jag vet vilka som har tagit kartan, det är tant Elsa och  Lobster Bobs. Vi måste gå nu till bergen. Nu har de gåt ut och de går på en jätte smal stig och den går knappt att se.
Nu hittar dem en grotta de går in i grottan de hittar en skatt.
- Vi har hittat skatten men vart är Tant Elsa och Lobstyer Bobs. De borde vara här nu. 
- Kan skatt kartan vara till en annan skatt men ska vi tan med oss den till kojan bakom tant Elsas hus. 
- Men vi får försöka göma skatten från dem så de inte tar skatten från oss. Då gräver vi ner skatten. Men så vi hittar skatten igen så får vi plantera en blomma över skaten.
- Men om dem förstår att vi har skatten och att vi har gjort ett tecken så vi hittar skatten  igen. Då får vi plantera många blommor och plantera gräs så det inte är jord under blommorna så de hittar skatten. Vi får försöka att ta skatten till vår båt som vi kom hit me och försöka att åka här ifrån. Men om vi ska åka här ifrån så då måste vi leta efter vår båt. Det är miljoner med pengar och två halsband dem är så fina. Och så finns det ett par hängande örhängen till dig Jill. Men hur gör vi med tant Elsa och Lobster Bobs. Men det gör väl ingenting att vi lämnar dem det här är ju deras ö där de bor hela sina liv. Men Jim tenk på att tant Elsa är ju en gammal damm och Lobster Bobs är julen gammal gubbe.
 -Men Jill de klarar sig själva de behöver inte någon som hjälper de med allt för om de ska fiska så kanske de inte är starka nog att dra upp fisken som de fångar. Nu ska du hoppa på båten så vi kan åka hem till mamma och pappa de har säkert saknat oss. En dag senare så är de vid deras brygga och då så de spran hemm slut!!

Av: Brunskägg
Länna skola, La15
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka