Av: Jim och Jill
Gullviveskolan , 4D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda oss här ifrån. Varför? Svarade Jill. För att hitta the reef. Jill och Jim reste sig och gick ut. Vänta sa Jim. Tyst det är Lobster Bobs. Han står där sa Jim. Vad ska vi göra? Vi kan låtsas att vi är djur. Va? Men hur? Ta löv och kvistar och sätt ihop det till vingar. Okej sa Jim. Dem tog på sig löv som vingar och gick och ställde sig bakom några träd. Tänk om han ser att det är vi. Jill kliver på en kvist. Vad var det som lät sa Lobster Bobs högt. Tyst Jill sa Jim. Förlåt Jim jag ska se mig för nästa gång. Dem fortsatte att gå. Jill,vad är det för något? Kolla en sjö och där ligger en båt. Kom sätt dig i båten. Jim och Jill satte sig i båten och gömde sig under ett täcke som låg i båten. Plötsligt började båten skaka. Vad händer frågade Jill?
Jag vet inte säger Jim, vänta lite båten åker ju på vattnet. Sitt bara still tills vi kommer fram till ett stopp. Efter ca en timme så stannar båten och Jim tittar upp från täcket. Kom Jill!
Var är vi säger Jill? WOW Jill titta säger Jim. WOW the reef! Vi är vid the reef. Kom Jill vi måste gå närmre. Jill och Jim går närmre och dem bestämmer sig för att gå in och titta. Jim börjar gå inåt, WOW så snyggt säger han flera gånger. Jill håller med honom. Ska vi boka
ett rum undrar Jill? Ja så klart sa Jim. Dem kom till sitt rum, deras rum var grönt med två stora sängar. Jim jag vill bada säger Jill. Okej kom så byter vi om och går och badar. Wow vilket ställe detta är, detta är det bästa badet jag varit på. Jill det heter the reefs och det är det allra bästa äventyrsbadet. Vilken dröm att vi kom just hit. Nu vill jag bada massa. Jim och Jill hade det så roligt och dem hittade the reef tack vare att båten började åka. Slutet gott allting gott! 

Av: Jim och Jill
Gullviveskolan , 4D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka