Av: GAMY THE QUEEN
snösätraskolan, 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

efter de. när Jim och Jill smög ut ur tältet så var de förvånade. där stog tant Elsa och den stor man.  jim och jill hade följt efter de kanke i 2 timmar nu.
-vi har gåt jätte länge nu jag vill inte gå längre.
-vänta de har slutat gå. varför stana de.  Den stora manen och tant Elsa vände sig om.
-det kändes som om jag hörde någon gå efter oss. med ett stort leende. 
Jim och Jill trodde att de inte märkte någonting. så när tant Elsa och den stora manen hade vänt sig om så börja de göra djud som om då hade börjat gå ingen så ställd Jill och Jim sig upp och såg att de inte hade gått. tant Elsa och den stora manen vände sig om och...
-ATACK ONTSON. sa tant Elsa 
Jim och Jill sprang så fort de kunde. tant Elsa var inte lika snabb som Ontson så hon fick rida på hans rygg men bara för att tant Elsa vägde lite mycket så var det svårt för Ondson att springa efter Jim och Jill. Jim och Jill viste hur man sprang snabbt för de hade gott på friidrott. Jim och Jill träffa b vägen.
-Hörni psssst ni två barn kom hit. viskade Bob.
Bob satt på knä i en liten trä buske. Jim och Jill gick in i den lilla trä busken. 
-Följ med mig. sa Bob
Jim och Jill hade ingen aning vart de gick men de ville bara komma bort ifrån tant Elsa och Ontson som den stora mannen hete. plötsligt så stanna Bob.
-Varför stanna du? undrade Jim.
Jim och Jill kolla runt lite på stället de hamna i. Det såg konstigt ut. när Jim och Jill kolla framåt så såg de en ravin det var massor av lava i mellan ravinen.
-här får ni hänga tills ni dör. sa Bob 
sedan så hängde han fast Jim och Jill över lavan. men någonting som  Jim och Jill inte viste var att tant Elsa och Ontson var där och såg allting. när Bob hade gått för att läga sig så kom Elsa och Ontson farm för att befria de.
-va varför befria ni oss hur viste ni att vi var här. sa Jill 
-vi beretar allting när vi kommer tillbaka till kojan. sa Elsa
När de kom tillbaka till kojan så bereta Elsa allting hon sa att hon var deras mormor de visste inte vad som vänta de......

Av: GAMY THE QUEEN
snösätraskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka