Av: Jakten på skatten!
snösätraskolan, 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Dra! 
- Va vad händer sa Jim.
 kom vi ska på äventyr. Jill och Jim dom gick i timmar, tills dom kom fram till en grotta. Men så hör dom fotsteg bakom dom så dom sprang in till grottan. Man hörde dom stora andetagen båda tog. Men Jim hör fotsteg så han sa.
- Kom Jill vi måste springa.
dom sprang allt dom hade sen kom dom fram till ett skepp. Dom gick om bord på skeppet. då snubblade Jill på ett rep, Jill blödde igenom Jensen. Då hörde dom fotsteg. Jim hade burit Jill, till undervåningen i skeppet där fanns det en säng. Jill lagg sig på sängen. Då så såg Jim en sjukvårdsväska  han hittade en bit med bandag.Han lindade runt knäet. sen så skulle dom upp, men dom hör en hes röst och tant Elsas röst. Då går Jim Jill till ett rum där dom ser en sjö. då dyker en person upp från vattnet. Jill ville skrika men Jim höll för hennes mun. då så röde personen Jills fot och smärtan gick bort. Då sa människan hoppa i Jim och Jill gjorde det då så får dom en syreväska. dom dök djupare djupare tills slut så ser dom en skattkista. Jim fick en nyckel av människan han öppnade låset. Då fanns det massa bilder på pirater och fångar och rep  det fanns diamanter och dom fick dom behålla.  När dom kom upp så håller Elsa och den märkliga kvinnan att öppna dörren. Människan som kom för ingen stans försvann. Då tog dom hjälp av repet som dom fick då sa Jill 
- På tre öppna dörren.
1 2 3 då sprang Jill och drog i Elsa då kom Jim och drog runt repet runt Elsa och den märkliga kvinnan. Sen satt dom fast. sen gick alla till Elsas koja och där fick dom två kvinnorna sitta där.     
   

Av: Jakten på skatten!
snösätraskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka