Av: The Reefs Hemlighet
International School Of The Gothenburg Region, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The Reef

Nu måste vi ge oss av. Dem gav sig av efter den varma soluppgången. Man kunde se solstrålarna som sken på havet så att man till och med kunde spegla sig i det blåa vattnet. De började de sin vandring i den vilda djungeln. Dem gick längst en stenig stig. Runt dem var det gröna träd och om man titta nogrant såg men ljuset och den blå himlen även fast dem långa träden skymde. Jag orkar inte mer, sa Jim. JO! Sluta lata dig, sa Jill. Dem gick förbi Lobster Bobs bar och där såg dem massa pirater som gick ut och in. Alla som gick fram och tillbaka så ut att vara fulla. Plötsligt kom några pirater fram till Jim och Jill och började jaga dem. Spring, ropa Jill.
Jag tror vi skakade av oss dem, sa Jim. Plötsligt så hördes det röster. Dem gick mot ljudet och kom fram till Tant Elsas restaurang. Dem skynda sig in med lättnad. Det var en uråldrig unik restaurang men serverar godast mat på ön. Dem bad Tant Elsa om mat och vatten och frågade samtidigt om vad dem skulle göra för att komma fram. Det är för farligt! Ni borde ge er av hem, sa Tant Elsa med en bestämd röst. Dem låtsades att de lyssnade men frågade ändå om hur man borde göra. Ge er av till Lobster Bob så får ni svar, sa Tant Elsa med mörk röst. Ska vi tillbaka till de där fulla piraterna tänkte båda nervöst. Dem åt snabbt Tant Elsas nygjorda mat och gav sig tillbaka  till Lobster Bobs bar. Dem gick in och där var en massa pirater och fästade. Just när dem kom in gick Lobster Bob ut ur en av dörrarna. Även fast det var fullt av fulla pirater så såg Lobster Bob rätt så normal ut. Dem berättade om kartan och frågade om hjälp. Vem har skickat er? Frågade Lobster Bob. Tant Elsa, sa Jill. Han räckte dem en ny karta omedelbart. Det här är sanningarnas karta. Följ den och ni hittar skatten, sa Lobster Bob. Efter att ha vandrat i ungefär 2 timmar hittade dem skatten. Där är den, sa Jim. Dem öppna locket med nyfiket och där låg juveler, guld och allt man någonsin kan tänka sig. Dör i låg ett brev. Det är från Bambo Jack

Av: The Reefs Hemlighet
International School Of The Gothenburg Region, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka