Av: #bob2.0
björngårdsskolan, 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

                                  #bob2.0
-Nu måste vi skynda oss härifrån innan Elsa märker vart vi har kartan.
Jim och Jill tar sin båt innan Elsa ser dem och åker ut på öppet hav för att komma bort från Elsa och Lobster Bob.
- Vänta pojkar, vart ska ni?
- Vi ska bara ta en promenad.
- Okej, men kom tillbaka sen.
Jim och Jill hinner på båten. Jill hinner somna någon timme innan Jim väcker henne och säger att han ser Elsa. Elsa var bara några meter ifrån. Det blir storm och Elsa tappar bort dem och på morgonen var hon borta.
De kom fram till en liten stad. Jim såg en skylt där det stod Östviken. De frågar en invånare vart de var. De hade hamnat på en ö vid Tyskland. Jim och Jill fick en liten lägenhet vid havet. Dem gömmer kartan vid sitt skrivbord.
 Jim och Jill går ut på stan för att köpa mat, de hade lite pengar i byxficka.
 När de är ute på torget ser de en kvinna, de känner igen henne. Det var Elsa! Jim och Jill hinner springa hem innan hon ser dem.
 Det knackar på deras dörr.  
- Undra vem det kan vara?
Jim öppnade dörren. Det var en kvinna. Det var inte Elsa. Hon frågade om hon fick komma in. De var lite osäkra men släppte ändå in henne. Jill frågade vad hon hette.
-          Ehhh… jag… jag heter Sofia.
Hon lät lite lik Elsa men de var lite osäkra om det var hon eller inte. Hon gick efter ett tag.
De hade pratat om kartan. De vet egentligen inte varför.
Nu måste Jim och Jill ta reda på vart kartan leder. På kartan så ledde det till ett hav sen tog det stopp. De tog sin båt och följde kartan.
 Efter tre dagar så kom de fram de vad vid samma hav som på kartan. De rodde till stranden. Jim trampade på något hårt, de tog upp det. Det var en kista!  Det var bilder på Jim och Jill när de var bäbisar, det fanns en lapp där, det stod:
Till Jim och Jill…
 
 
Estelle

Av: #bob2.0
björngårdsskolan, 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka