Av: Sjöbusarna
Bjäkenbacken, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skatten. Sedan låg dem uppe hela natten och planerade en plan. Planen var att dem skulle försöka ta sig förbi Tant Elsa och Lobster Bob, och ta kartan från dem. Nästa dag så packade de, varma kläder, matsäck och sovsäckar. När dem skulle gå och ta kartan så kom Jim på att, dem inte visste vem av Tant Elsa eller Lobster Bob som har kartan. Jill trodde att Tant Elsa hade kartan. Men det trodde inte Jim, han trodde att Lobster Bob hade den. Då föreslog Jill att Jim skulle gå till Lobster Bob och leta, medans hon gick till Tant Elsa. Jill gick in till Tant Elsa och letade. Medans Jim leta inne hos Lobster Bob. När Jim letade så kom han på att han inte fick vara där. Då hörde han fotsteg närma sig! Han sprang in i ett hörn och gömde sig. Han såg några lådor som han ställde framför sig. Han gjorde även ett litet hål som han kunde kika ut genom. Lobster Bob kom in i rummet! Han började leta efter något. Jim kollade extra noga var Lobster Bob letade efter. Efter en stund tog Lobster Bob upp en ihoprullad karta! Jill gick in i Tant Elsas hus och började leta i kartonger och lådor, efter kartan. Efter en stund hittade hon en karta. Hon smög sig ut försiktigt. Men då så välte hon en låda. En massa grejer ramlade ut, det lät jättehögt. Hon sprang ut så fort hon kunde. Jim satt och väntade på att Lobster Bob skulle gå ut. Några minuter senare gick Lobster Bob ut och Jim sprang ut och tog kartan. När han hade sprungit en bit såg han Jill. Men Jim såg att Jill också hade en karta. Dem tittade på varandra en stund. Sedan när dem tittade på varandra sa dem samtidigt: Vad är det där för karta? Båda öppnade kartorna och en ledde mot mot en väg. Men längst ner på kartorna stod det en text. På Jims karta stod det smoothie recept och på Jills karta stod det bergsskatten. Jill trodde att hon hand rätt skattkarta. Det trodde Jim också och packade ner smoothie receptet i ryggsäcken i nödfall. Sedan började de vandringen.  
Nu hade dem gått och dem såg något glänsande bakom kullen...

Av: Sjöbusarna
Bjäkenbacken, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka