Av: Lilly
Timmersdala skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hämta kartan så åker vi. Jill tog upp kartan i ena handen och väskan i andra handen. Men du sa Jim vi måste sova nu vi kan åka vid gryningen. Okej då sa Jill. Och sen när gryningen kom så gick Jim och Jill ner till stranden. Sedan gick Jim och Jill ner till havet. Havet glänser så vackert sa Jill och kollade ner mot havet och log. Då sa Jim vi måste skynda oss nu vi kan ta den där bruna träbåten. Då började både Jim och Jill springa mot båten och så kastade Jim och Jill ner sinaväska och sen hoppade Jim och Jill ner i båten. Jim tog rodren och Jill läste kartan och sa vilken väg dom skulle ta.

KAPITTEL 2


När Jim och Jill hade rott ett tag så såg dom en ö som det stod ett hus på. Huset på ön såg över givet ut. Kom då sa Jill vi måste gå in i huset. Men började Jim måste vi verkligen gå in i de där huset. Men Jim sa Jill vi måste gå in där för krysset är här vi måste gå in och kolla. Okej då sa Jim vi går väl in då. Bra kom då sa Jill. Jim och Jill gick in i huset dom smög runt i huset tills Jim hittade en trappa ner till nedervåningen. Jim och Jill gick in igenom en dörr nedanför trappan och fortsatte att gå tills Jim och Jill hörde att några stod och pratade det lät som om det var 2 män. Jill och Jim stannade för att lyssna på vad dom sa. Det lät som om dom pratade om nån skatt och den ena sa att det vilade en förbannelse över skatten. Och om man tog skatten... började den ena mannen. Men Jim råkade lutade sig lite för nära och råkade välta om kull en vas. När dom båda männen frös till och vände sig långsamt om och lyssnade efter fler ljud. Då sa Jim snabbt till Jill såhär. Jag lockar till mig dom 2 männen och så letar du efter skatten. Sedan började Jim springa.

Av: Lilly
Timmersdala skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka