Av: Flickan i skeppet
Klöxhultsskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

– Skynda dig Jim. Nu måste vi här ifrån, sade Jill. 
– Innan tant Elsa tar kartan, sade Jim. 

De gick upp ur sängen och öppnade fönstret. De hoppade ut och sprang in i djungeln. I djungeln var det varmt och fuktigt. Det fanns massor med växter och frukter som de aldrig sett i deras liv förut. De stannade och Jill tog upp kartan. 
– Vi borde hitta skatten före tant Elsa, sade Jim. 
– Det måste vara något speciellt med den om hon vill ha den så mycket, sade Jim. 
– Vänta det ser ut som om det saknas några bitar på kartan, sade Jill. De vände och vred på kartan och såg en liten text på baksidan. Det stod en massa siffror. Det stod 17, 06 och 24.  
– Det kanske är ett datum? sade Jim.   
– Kanske den dagen han gömde skatten, svarade Jill. Medans de pratar kom tant Elsa in i kojan. Det var soluppgång och hon letade efter kartan, men hon hittade varken den eller syskonparet. Tant Elsa blev rasande när hon såg det. Hon ville egentligen bara ha skatten för sig själv. För det var något som hon inte berättade om  

De var på ön i flera dagar och höll på att ge upp och gå tillbaka till kojan där tant Elsa var på väg att få ett utbrott. Eftersom att de fortfarande inte fattad vad de där siffrorna betydde eller hur de skulle hjälpa de med att hitta skatten. Då insåg Jim och Jill att de hade kommit till en annan strand som de inte sett förut. På stranden låg det en massa gamla skeppsbitar. De förstod att de säkert var på rätt spår. De fortsatte att följa spåren med skeppsbitarna och just då fick de syn på ett helt skepp. De hade aldrig sett något liknande tidigare. De förstod att de måste finnas någonting i skeppet som kan hjälpa dem att hitta skatten. De sprang in skeppet. Det var blött och mörkt inne i skeppet, men det var någon annan där inne med de. De lyste upp rummet. Det var en tjej. Hon hade trassligt hår och trasiga kläder och såg ganska sliten ut. Hon var fastlåst i väggen. Plötsligt hörde de någon inne i skeppet. De vände sig om och såg en skugga. Det var.............

Av: Flickan i skeppet
Klöxhultsskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka