Av: Revets hemlighet
Klöxhultsskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi dra innan de fångar oss! Jim och Jill smög upp ur sina sovsäckar. 
-Hörde du det? Frågade tanten med allvarlig röst. 
-Det är nog bara Bamboo Jacks spöke, svarade mannen ironiskt. 
-Nej, på riktigt. Jag hörde något, från kojan. Jim och Jill kröp snabbt in i sovsäckarna igen. Tanten och mannen gick tillbaka till kojan och kikade in. 
-Jag sa ju att det bara var Bamboo Jacks spöke, sa mannen med ett hastigt skratt. 
-Äh, håll tyst, svarade tanten. 


När tanten och mannen begav sig tillbaka mot stranden viskade Jim till Jill. 
-Jag tror de är borta, viskade Jim. 
-Vi borde nog vänta tills gryningen imorgon, de har nog koll på oss, svarade Jill med låg röst. 
-Nu måste vi sova, vi har en lång dag framför oss, mumlade Jim. Jim och Jill vaknade efter gryningen. De rörde sig krångligt upp från sina sovsäckar, samtidigt som deras ögon öppnade sig och såg att tant Elsa stod i kojans öppning och kikade in. 
-Ähh, jag har något roligt jobb åt er, sa Elsa hastigt. 
-Okej, vadå? sa Jim och Jill i mun på varandra. 
-Ni ska tvätta klipporna, för att hjälpa sköldpaddorna att inte få i sig skräp, svarade tant Elsa. Syskonen nickade åt Elsa och vände sig om för att byta om. Elsa gick ut ur kojan och syskonen klädde på sig korta blåa shorts och en kortärmad vit tröja. De gick ut ur kojan och satte på sig sina stekheta sandaler som hade blivit varma av morgonsolen. 

Det kalla vattnet nådde upp till klippornas kanter. Vattnet nådde upp till syskonens midjor medans de började skrubba. Efter ett tag fick de syn på en flaska som sköljdes upp av vågorna. När flaskan hade kommit lite närmare sträckte sig Jill mot den och fick ett grepp om flaskans kork. Jill ropade på sitt syskon och bad Jim att komma så fort som möjligt.  Jim klättrade upp för klippan där Jill stod. Syskonen öppnade flaskan och fick syn på någonting som låg i flaskan. Det såg ut som ett papper som var ihop knycklat. De tog upp pappret och vecklade ut det hopvecklade pappret - det var en karta!

Av: Revets hemlighet
Klöxhultsskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka