Av: Kapten Sko och Matros Strandklo
Hasslarödsskolan, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

… se vad de menade innan de går sin väg. Jill lät som om hon menade allvar. Vi går fram och frågar dem vad de menade med skatt. Jim grep tag om sin kudde av ren förskräckelse.
-Är du säker på det? frågade Jim med darr på rösten. Borde vi inte försöka ta oss härifrån? Jill började krypa ut ur kojan. Hennes bror följde motvilligt efter. De förväntade sig att se tant Elsa, men där stod ett gammalt troll som pratade med en blåbärsbuske. Blåbärsbusken skulle just säga något, när han stelnade till. En ny röst som kom från havet började mumla massor av förlåtelser. När den lilla havsvarelsen kom upp så såg man att det var en kräfta med en dyblöt mustasch som var prydd med alger. Kräftan började prata
med skånsk dialekt.
-Tja, jag heter Lobster Bob! Vill någon ha en kokosnötsdrink? Bob viftade med klorna.
-Jag vill ha en! ropade Jim utan att tänka sig för. Öh... Hoppsan! Jim började springa.
-Vänta, ska du inte ha din kokosnötsdrink? Lobster Bobs ropande fick Jim att vända om.
-Vad gör ni här?! frågade blåbärsbusken. Jag, Iris vill inte bli störd!
-Inte jag heller! sa trollet som hette Anders. Nu fortsätter vi med Bamboo Jacks skatt. 
-Det var precis det vi ville fråga om. Jill tittade skarpt på Anders. Vi kan hjälpa till att leta.
-Ska ni inte ha en drink först? försökte Bob övertala dem med.
Men de svarade inte, utan började gräva i sanden. Efter timmar av letande så började solen gå upp. De började gå ut i vattnet och leta. Alla förutom Jill gjorde det. Hon tog en drink hos Lobster Bob. Den var fantastiskt god, men hon kunde inte slappa länge, för snart kallade Jim på henne. 
-Vi har hittat något! En låda! Anders kom upp på stranden med en plastlåda i famnen. Den var grön av sjögräs. Iris slet upp lådans lock, men fann endast tre bambupinnar. Så fort bambupinnarna syntes, så hördes ett längtansfullt tjut. Ut ur ett stort berg brakade en megastor panda igenom en bergsvägg. Pandan tog lådan och klafsade ner i vattnet. Upp ur havet kom tant Elsa. Nu var hon fri från pandan.

Av: Kapten Sko och Matros Strandklo
Hasslarödsskolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka