Av: Lucas,Max och Viktor.B
Herrestadsskolan , Grupp 1 år 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skattkartan.-ja men vi måste sova först Jill.
 När det blev morgon så stack dom i väg och när dom kommit en bit så såg Jill en vakt han hade en stor rustning och ett gigantiskt svärd med gulddekorationer och ett  långt spjut.

 Jill ropade till Jim akta och knuffade bort Jim från den sylvassa spetsen som fördes mot honom och träffade ett träd bakom dom. Plötsligt så hörde dom en dunk Jim vände sig om och fick en lysande ide men det fick gå snabbt för vakten närma sig. Det var en kokosnöt. Jim tog upp kokosnöten och kastade den på vaktens tinning och vakten svimmade av i den stora djungeln. Jim sa titta EN NYCKEL!!! -Var då,sa Jill.- Men är du blind den är på vakten. Ja ja ta nyckeln innan vakten vaknar.

 Jill tog nyckeln och klättrade upp på berget. En liten stund senare hängde Jim med upp. Jim satte sin fot på berget och det började knacka berget sprack,AKTA!!! sa Jim och kastade sig och slängde ut sitt rep och drog upp honom.
-äntligen är vi uppe på berget. sa Jim. NEJ NEJ NEJ. sa Jill

vad är det Jill,VI ÄR UPPE PÅ FEL BERG!!! skojar du med mig.sa Jim
ja ja vi måste sova nu vi tar det imorgon.- Vakna Jill, vattennivån har stigit. -Hur ska vi ta oss till det andra berget Jill, jag vet vi böjer trädet som en slangbella och skjuter oss närmare vattnet, okej men fort. Dom sköts iväg och landade i vattnet in till berget och där var skattkartan. Jim tittade på skattkartan och ett kryss var exakt där det var. -Jill ropade titta det är ett nyckelhål, Jill tog fram nyckeln och vred om och allt vatten försvann till sin position. En lucka öppnades och där låg ...  

      

Av: Lucas,Max och Viktor.B
Herrestadsskolan , Grupp 1 år 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka