Av: Jack Sparrow
Hasslarödsskolan, 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

följa efter dem, viskade Jill.
-Vad är det för skatt de pratade om, sa Jim.
-Jag vet inte. Kom vi går, sa Jill.
De reste sig och kikade ut så Tant Elsa och Lobster Bob inte såg de när de gick. Ingen var där.  De vände sig om för att gå och där stod de och glodde argt på barnen med armarna i kors.
-Vi hörde er prata om oss här inne.
-Tror du att de hörde? Sa Bob.
-Ja. Ska vi berätta? viskade Elsa till Bob.
-Jag vet inte, kan vi lita på dem, sa Bob fundersamt.
-Vad kan hända.
-Okej vi berättar, vi har en hemlighet.
-Det finns en skatt som göms någonstans i templet i djungeln och den är kraftfull. Men om den hamnar i fel händer kan det gå fel. Det har varit oroligt här. Så den är inte säker här längre vi måste hitta den innan någon annan gör det.
-Ni borde hålla er utanför det är farligt, sa Elsa.
-Det klarar vi. Vi hänger med, sa Jim.
-Är ni säkra?
-Ja! sa de.
-Okej vi vandrar i soluppgången.
Tre timmar senare började det ljusna och de har vandrat i en stund.
-Vi är framme, sa Bob.
-Äntligen jag är slut, suckade Jim.
De stod framför ett nästan ihop rasat tempel. De gick in. I mitten av rummet står en pelare med en karta. De tog upp kartan. Det nästan lös om den. Men plötsligt började de att skaka.
-Spring ut det är en fälla! Precis när de var ute rasade det ihop. De tittade på kartan.
-Men det är ju här, sa Jill.
-Va! Får jag se. Ja det stämmer ju vi står rakt på den! Sa Bob. Kan jag få spaden.
Då grävde de och grävde och grävde. Till slut stötte de till något. DONK! Jim och Jill hoppade ner i gropen och drog upp det. Det visade sig vara en liten kista av trä. De öppnade kistan och där låg en lapp. Alla tittade förvånat på den lilla lappen. Jim tog upp den och under låg en guldig nyckel. Hon läste högt vad som stod där.
-Hoppas att skatten är i goda händer ni som läser det här snälla förstör skatten. För den är för farlig. Använd den aldrig det kan gå fel.
När de kom hem slog de sönder den och slängde bitarna i havet. Och sedan dess har det varit helt lugnt på ön.

Av: Jack Sparrow
Hasslarödsskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka