Av: Hugosarna
vallaskolan , 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

       Nu måste vi springa. Jim och Jill smög ut från kojan till ett litet träd som låg i skogen strax bakom kojan. Då såg de två personer komma gåendes på stranden. Den ena var Elsa och den andra Lobster Bob. Det lät som att dem pratade om Bamboo Jack och hade planer om att börja söka efter hans skatt, dom började komma allt närmare. 

Kom Jim, vi smyger närmare, viskade Jill. Men då hände det som inte fick hända, Jill klev såklart på en pinne. De vart helt tyst och Elsa och Lobster Bob kollade in mot skogen. Jim och Jill stod helt tysta.

-Vad var det där? sa Elsa.
-Ingen aning, svarade Lobster Bob.

Jim och Jill smög sakta tillbaka in i skogen för att gömma sig och ställde sig tyst för att tjuvlyssna. 

-Vi måste hitta skatten, sa Lobster Bob.
-Ja det måste vi verkligen innan någon annan, sa Elsa.
-Vi kan väl börja gå mot berget,sa Elsa. 

    Elsa och Bob började då gå bortåt mot berget, då kunde Jim och Jill smyga fram från skogen. Dem gick tillbaks in i kojan, och började diskutera om hur dom skulle försöka hitta skatten. Dem packade ihop sina väskor och gav sig ut för att leta efter skatten. 

-Vilket håll ska vi gå åt? sa Jim till Jill.
-Vi kan väl börja gå åt vänster sen så får vi se vart det leder, sa Jill.
-Det låter som en bra idé, sa Jim.
-Ser du krysset på trädet? sa Jill. Jim och Jill gick fram till kryss trädet.
-Titta, sa Jill. Det är inte bara kryss på det där trädet, det är det på de där också.

Jim och Jill följde då träden och kom till sist fram till något som lyste starkare än solen. De kunde inte se vad det var, men då flög en bur över dem och dom var fångade. Lobster Bob och Elsa kom då fram bakom ett träd och sa:

-Ni trodde att ni skulle kunna hitta skatten va? Det kommer aldrig hända, vi har kartan och kryssen på träden har vi gjort för att lura er.  Trodde ni helt seriöst att vi någonsin skulle låta er ens titta på skatten?

Dom skrattade och gick därifrån, Jim och Jill hade blivit lurade.

Av: Hugosarna
vallaskolan , 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka