Av: Tusse
hasslarödsskolan, 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda oss.
-Vi ska på skattjakt nu, sa Jill. det tog skattkartan och snabbade sig iväg. Det är mörkt i skogen men de bara springer. Dem hör ett ljud det låter högre och högre ju längre in i skogen de kommer. Någon tar tag i Jims fot han ramlar.
- AJ, skrek han. De var tant Elsa som hade tagit tag i hans fot. Elsa tar Jim och springer iväg med honom. Jill rusar efter. Elsa knyter fast Jim i ett träd och går iväg Jill väntar tills Elsa har försvunnit. då springer hon fram och börjar knyta upp Jim.
-Jill, viskade Jim det kommer någon. Jill vänder sig snabbt om.  
-Hej jag heter Lobster bob behöver ni hjälp? Säger han.
- Ja det behöver vi, säger Jill.  
När dem fått ner Jim och har gått en bit så ser dem en råtta. Dem går in. Dem ser massa med fladdermöss, dem ser också ett hål i väggen.
- Kom vi hoppar in i hålet, säger Bob. Nej jag vågar inte, säger Jill.
- Kom igen, säger Jim det blir jättekul.
 -Okej då, säger Jill.
De hoppar in. Det hänger godis ner från taket och längst in i grottans mörka slut skymtar dem en skattkista. den ser stor ut. Dem äter godiset som hänger ner från taket. Nu är dem framme vid skattkistan. Dem står och diskuterar vad dem tror finns i den.
-     Jag tror det är en miljon! Säger Jim
-     Jag tror det är en hamster, säger Jill
-     Jag tror det är ännu mer godis, säger bob.
-     Ska vi öppna? Säger Jim
-     Ja set göt vi, säger lobster bob. Dem öppnar skattkistan.
-     Oj, säger Jill. det ligger 100 Miljoner och 100kg godis.
-     Men bob vill du följa med oss hem till Sverige? Säger Jim
-     Ja det vill jag säger Bob.
-     Du kan bo i vår trädkoja det är som
ett riktigt rum det är ström, värme, kylskåp, mikro och säng, säger Jim
-     Ja det blir jättebra! Säger Bob.
 Dem åker med lobster bobs jättedyra, fina och stora fiskebåt till Sverige.
-     Vad bra att vi bor vid kusten så du kan parkera din båt vid vårt hus, säger Jill. när de är framme gå dem in och visar Jim och Jills föräldrar. 
-     Oj, säger föräldrarna. Jim,

Av: Tusse
hasslarödsskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka