Av: Mr.Sebastian
Sandhultskolan , 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Vi måste gömma kartan någon stans där ingen annan kan hitta den, viskade Jill.
-Ja det måste vi borde börja gå nu.

Jill och Jim tänker att de ska hitta en grotta och begrava den i. Efter en Stund så såg de på några handelsmän så Jim och Jill. Den ena hade ett R på kinden och hade långt skägg och den andra va inte så lång men hade många stora muskler och såg riktigt läskig ut. Den tredje hade på sig en fin kostym men det var lite lera på den han såg inte så läskig ut men det brydde vi oss inte om . Vi går fram till handelsmännen. 

-Hej har ni något att äta vi kan köpa? Sa Jim
-Ja, sa en av handelsmännen 

De går in i ett svart, Lerigt tält som en av handelsmän har bykt upp men det va lie Konstigt för att det fans mycket vapen som va slitna och trasiga. Men Jim och Jill tänkte inte så mycket på det men det kändes enda konstigt. Men  när de kom fram mit i tältetNär männen drog fram sina  svärd och knivar. Det va då vi viste det va inte handelsmän det va blundrare som är ute efter kartan!

Så Jim och Jill sprang så fort ut ur det svarta tältet mot skogen de springer så snapt men de kan. men blundrarna va snabbare än Jim och Jill så de kom ikapp när en av männen var nära Jim  då. plötslig svimmade Jim. Him vakande av att Jill viskade han i mitt öra starkt. vakna vakna.
Jim hade ramlat i en gråta och måste ha blivit träffad av en Sten. Efter Jim har vilat lite över slaget i huvet efter det hjälper Jill Jim att komma up då går dom en bit in i gråtan då ser det...

Av: Mr.Sebastian
Sandhultskolan , 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka