Av: Lobster Bobs hemlighet
Hökensås, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Följa efter de. Tillslut såg de att figurerna gick in på ett hemsökt skepp. Jill och Jim följde såklart efter.  När de kom in så såg det väldigt risigt ut, plankor var sönder. När det kom längre in så såg de ett hål  i taket. Genom taket så såg Jill bergen.
-Jim jag ser bergen ,viskar Jill. 
-Va vart, säger Jim. 
- Titta där genom hålet i taket ,säger Jill. 
-Ja där är bergen på kartan ,säger Jim
- kom vi går nu ,säger Jill 
De börjar  mot bergen det var väldigt branta berg så efter ett tag så blev det trötta men de kämpar på. Tillslut så kom de upp på berget efter ett hårt slit. När de kom så hittar de en ledtråd. Ledtråden är ”i bergen finns många djur men ett spelsynpunkt djur är papegojan” Jim och Jill kollade å varandra  med en funderande blick sedan fortsätter de och läser ”för att få nästa ledtråd för att hitta skatten måste ni göra en dryck recept : 2 papegojfjädrar pappegojbajs och lite guld    Men var försiktiga för det är farligt här mvh bergen.
Jim och Jill kollar oroligt på varandra.
-Jim vi måste göra det, säger Jill.
-Jag såg en papegoja på vägen upp till bergen, säger Jim 
De började gå dit Jim såg papegojan. När det kom fram så ser det jätte många fjädrar så det tar en var. När de håller på och plocka fjädrarna så hör de en röst. Det är Lobster Bobs röt.   -Jill vad ska vi göra, frågar Jim. 
- Kom vi gömmer oss bakom stenen där borta, säger Jill. 
De springer snabbt till stenen. De hör Loser Bob som de brukar kalla honom pratar om någon hemlighet som verkligen ingen får veta. Efter en stund så går Loser Bob och hans pirater. Då går Jim och Jill och hämtar fjädrar och springer där ifrån och hämtar alla saker de behöver till kartan. Efter en lång stund så blandar de alla ingredienserna. Och plötsligt så ploppar en karta upp Jill och Jim blev förvånade. De kollade  på kartan och märker att skatten är nära så det springer dit och kollar. Men de syns ingenting så de börjar gräva med händerna och plötsligt...

Av: Lobster Bobs hemlighet
Hökensås, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka