Av: Kapten Alina
Kopperskolan, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Upp till berget viskar Jill. Jim ser vit ut och ska säga att han inte vill men han hinner inte klart det hörs röster utanför igen. Det är tant Elsa och den där andra rösten vi inte kände till. syskonen sitter knäpptysta och lyssnar.Men ska vi verkligen göra det, De är ju bara barn säger tant Elsa. En okänd röst svarar nej gammal tant Elsa de ska bort från min ö! Jim viskar i Jills öra så smått det går, Jag är rädd Jill han känner rädslan växa i honom djupare och djupare. Jill viskar var inte rädd jag tittar ut från tältet om 5 sekunder.  När hon tittar ut ser hon det hon trodde aldrig skulle hända hon. hon ser en gammal rock, sjörövarhatt och en tvätt äkta sabel utan människokropp i. När hon ska ta in huvudet i tältet igen ser hon det sitter 2 papegojor på det läskiga spökets huvud. Det ser ledsna ut .Väl inne i tältet igen berättar Jill allt. Han ser återigen vit ut. Han ser mer än rädd ut. Jill får bara en tankeställare kan vi inte dra till tant Elsas bibliotek, Jim svarar visst kan vi väl göra för att lugna ner oss det är ju precis det vi behöver säger han och ser sarkastisk ut. Väl framme riktar Jill in sig på en bok med namn ‘’Sägmer om The Reef’’ Hon slå upp första sidan ‘’långt långt bort från horisonten ligger en ö…’’ Den har jag redan hört. hon bläddrar ett tag efter en stund går lobster bob fram han säger titta på sida 4 en spännande sida det. ‘’ Berättelsen om Bamboo jack’’ Bamboo jack var en sjörövare han erövrade många länder men han dog för 300 år sedan han blev avrättad för folken tyckte att han väckte oro i byn I Bamboo jack dog Jim ställer en fråga ska vi ge oss efter honom? Jill Ler det tar Jim som ett ja, Varför ska vi ge oss efter honom frågar Jim? Han blev avrättad utan att han gjort nåt fel.Jim ler, De letar i dagar och nätter men på nått sätt kände vi att det var värt det. Efter många dagar och nätter är han hitta de hittat honom han står på den stora gröna ängen. De går fram till honom,sen dess vet ingen vad som hände..

Av: Kapten Alina
Kopperskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka