Av: EllaBella
Kopperskolan, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss ur kojan till stranden och se om vem de är. Jill säger -Vi smyger efter dom och ser vilka de är som är med och letar  efter andra delen av kartan. -Men tänk om de är Tant Elsa, vad gör vi då Jill? frågade Jim. -Jag vet inte, säger Jill.. Jim och Jill smyger efter den hesa rösten och Tant Elsa som vi tror är med. Men vi kommer inte så långt innan vi ser Lobster Bob. Vi gömmer oss bakom buskarna. Lobster Bob hör att det är något som låter. -HALLÅ ÄR DE NÅN DÄR? frågar Lobster Bob. Jill sticker ut sitt huvud och säger -ja. -VA? säger Lobster Bob. Jim blir genast nervös och viskar -va gör du. -lita på mig säger Jill. -NEJ VÄNTA!!!!!! skriker Jim och drar ner Jill bakom busken igen. -Shhh Jim skrik inte. Lobster Bob kan lista ut vilka vi är. -Ok säger Jim. Jill går fram till Lobster Bobs bar och gömmer sig under disken. Hallå vem är de kom upp därifrån genast. Jill sticker upp sitt huvud och säger -Hej. Hej?, säger Lobster Bob. -Ser du att de är jag frågar Jill? -Ja säger Lobster bob de är ju du Jill. -men var är Jim frågar Lobster Bob. -NEJ vart är han. -Lobster Bob kan du hjälpa mig med att hitta han? frågar Jill. -Ja säger Lobster Bob. -Men stanna lite, säger Lobster Bob. Aa ok vad är de?, frågar Jill. Vad är ni ute efter?, frågar Lobster Bob. Em vi är ute efter den andra delen utav en  kartan som leder till en skatt för att de är någon som har tagit den andra delen. -Ok säger Lobster Bob. Så går dom tillsammans till där Jim och Jill satt förut. Dom kommer inte så långt innan dom möter ett para papegojor. Jill frågar dom -Vad gör ni här,vilka är ni? papegojorna svarar -Vi är tre syskon Asta, Beda och Clint. -Vi bor ute i djungeln. -Men var gör ni här då? frågar Jill. -Nej men vi hörde att ni prata om någon Jim. -Ja de gjorde vi! Han är borta och jag måste hitta honom för att vi håller på att med att hitta en andra del av en karta. För vi har första delen. -Ok säger papegojorna. -Men skulle ni vilja hjälpa med att hitta honom och sedan försöka hitta den andra delen på kartan så att vi hittar skatten? frågar Jill. -Ja säger papegojorna. Dom ser någon. -De är Jim! skriker Jill. -Hej säger Jim. -Hej säger Jill tillbaka. -Vilka är de? säger papegojorna. -Vilka då? frågar Jill och Jim. -De är dom som har andra delen på kartan. Säger Lobster Bob. SPRING!!!! 

Av: EllaBella
Kopperskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka