Av: Elsarrrrrrr
Hålabäcksskolan, 4 A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jill drog med sig Jim.
- Vad måste vi? Och vad ska vi någonstans, skrek Jim.
- Sch, väste Jill. Vi måste härifrån. Den första rösten låter som tant Elsas röst. Hon har lurat oss hela tiden. Och den andra rösten känner jag igen, men jag vet inte vart jag har hört den förut.
- Vi är inte säkra här längre, fortsatte Jill medan hon slängde repet till Jim så han kunde åka ner ifrån trädkojan. När Jill kom ned så hade Jill hittat en väg igenom en buske. Solen började redan då glänta upp ibland alla moln. 
- Vet du var den leder, undrade Jill. 
- Nej min vi har ingen tid att förlora, sa Jim. På den här ön är det ju bara 4 timmar på ett dygn. Då hörde det att dörren till deras trädkoja smällas upp. 
- Dom river ju hela stället, sa Jim förvånat. De hade krupit in i busken. 
- Kom vi måste skynda oss, sa Jill och började springa. När dom hade sprungit en stund så tog busken slut. Då sprang dom rakt in i en stor lerpöl! Sakta, sakta sjunk dom ner i leran. 
- Hjälp, skrek Jim som man knappt kunde se längre. 
- Jim, ropade Jill. Då såg Jim din enda räddning. Han såg en liten smal lian som hängde över all lera. Han tog tag i den och sakta men säkert kom han upp. Han började svinga sig fram och tillbaka. Till sist tog han tag i Jill som var nästan helt täckt av leran.
- Nu har vi överlevt att ta oss till den här ön, vi har överlevt en stor lerpöl, sa Jim när dom var på land.
- Ja, tack vare dig, sa Jill, och log mot Jim. Dom fortsatte gå och gå. 
- Jag tänkte på en sak, sa Jim. Tror du att det finns en skatt, och att iså fall att vi har den riktiga skattkartan? 
- Jag vet inte, svarade Jill. Jag vet inte hur den där skattkartan kunde ligga på vår gammelfasters vind, men en sak är säker. Får dom tag i kartan så kommer det nog inte göra någonting bra med skatten. 
- Men jag är hungrig, kan vi inte äta nu? Undrade Jim.
- Jo, visst, sa Jill. Hon grävde i sin ryggsäck.
- Jag tror jag vet varför du kände igen dem där rös... Jill avbröt honom.
- Kartan! Jag glömde kartan, skrek Jill...

Av: Elsarrrrrrr
Hålabäcksskolan, 4 A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka