Av: Rymningen
oscar fredriksskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss ut ifrån den här kojan, Jim svarar att han inte hör vad Jill säger!
-Jim kom igen nu vi måste härifrån, viskar Jill lite ljudlöst.
Jim kommer med Jill ut i skogen, de springer och  det är mörkt ute och det enda de har som ett ljus är en ficklampa som de fick av tant Elsa. Jill tar upp kartan och kollar vart de ska, vi måste gå upp för en lerig backe som är lite hal eftersom det har regnat på dagen. 
Okej, svarar Jim med en nervös röst.
När vi har kommit upp för den leriga backen så ser vi ett berg.
-Vad är det för berg? frågar Jill 
-Ingen aning? men det är nog där skatten finns, svarar Jim 

Då finns det bara ett sätt att ta reda på det. Vad? Gå till det. När vi har gått en bit i den stora skogen eller dessutom kan man kalla det djungel eftersom det är så himla många träd och träsk. Jill tar upp kartan och ser att det kommer komma en hängbro mellan två berg snart, Jill tar ett djupt andetag och tänker om det inte finns en annan genväg upp till det stora berget? Sen går hon fram till Jim och berättar hon vad som har skett.

-Va!! säger Jim med en hög röst!
-Jag vet, men jag måste tänka ut en annan väg ut härifrån.

1 timme senare 
Ja! säger Jill nu har jag det. 
-Vadå?
Jo jag har hittat en väg till berget, men vi måste gå genom en flod.
-Ok!
Nu har vi gått i cirka 10 minuter och några meter bort så ser vi den stora floden, ska vi simma eller försöka gå över den stora floden? Jill tänker och hon vet inte riktigt om de ska gå över floden eller om de ska simma.
-Vi simmar, svarar Jill. 
-Hur ska vi kunna simma när det är så stor strömt i floden ? Men vi måste nog hitta en stor träbit som kan bilda en båt.
Nu är vi vid floden och ska leta efter några trästockar som i slut ändan kan bilda oss en bro.
Här! ropar Jim han har hittat en stor gren som har ramlat ner ifrån ett stort träd!
Perfekt! ropar Jill med en glad röst.
Nu har de hittat en stor träbit som de kan sätta från den ena sidan.
-Jag går först, säger Jill
-OK
Ahhhh.......

Av: Rymningen
oscar fredriksskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka