Av: Skattkartan
Oscar Fredriks skolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste skynda oss nu Jim. Vi måste hitta kartan. 

- Vi har ju inte bråttom dem går ju i gryningen! Sa Jim förvånat.

- Men jag tror att dem vill ha kartan. Svarade Jill.

- Va!! Du kan väl inte mena allvar? Frågade Jim.
Jill tänkte en stund och sedan berättade hon att det var något han har velat berätta för Jim men han har inte vågat. Men just i den stunden så berättade han allt för JIm om det som hände på Elsas kontor några dagar tidigare. Jill var inne på Elsas kontor för att hitta en bok som hon kunde läsa. När det var något konstigt som hände….. när Jill skulle ta ut en bok från bokhyllan så trillade en lapp ner från boken. 
Jill började läsa på lappen där det stod det att deras gammelfarfar hade varit på denna ön innan och visat kartan för Elsa. Men sedan hade han tagit med kartan hem igen efter det. Det sägs att om man blöter kartan i vatten så ska man hitta fram dit kartan söker. När Jill hade pratat klart så var Jim redan reda för att gå där ifrån. Det sprang ner till stranden och så långt bort det kunde komma. 
- Å nej! Kolla Jill det börjar bli ljust. 

- Då har vi inte alls lång tid kvar. Svarade Jim

- Vi måste gömma oss någonstans. Tänkte Jill för sig själv. 
Jill kollade runt sig om det fanns någonstans där det kunde gömma sig och vila under dagen som skulle komma. Men runt honom fanns ingenting som han såg där dem kunde gömma sig.

Det enda han såg var massa träd och stenar lite överallt men ingenstans där dem inte skulle bli upptäckta. Mitt i allt när Jill står där och dagdrömmer så sa Jim:
- Kolla en grotta Jill. Där kan vi gömma oss under dagen. 
Det gick in genom den långa tunneln till de kom fram till en glänta där det bestämde sig för att vila under dagen. Det tog inte lång tid innan det kröp ner i sina sovsäckar och stensov hela dagen. 

  

Av: Skattkartan
Oscar Fredriks skolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka