Av: PiratSaga
Gullviveskolan, 4c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim. Nu måste vi fly, fly härifrån!
- Men varför?
Frågade Jim. Jill svarade kort
- Därför att dom vill ha våran! Våran karta!
- Men?
Längre hann Jim inte innan han blev avbruten av Jill som genast svarade
- Inga men!
- Okej.
- Kom, vi måste skynda oss, vi ger oss av direkt när vi har packat.
- Okej.
Jim och Jill sprang runt i sin koja och tog allt de ville ha med på färden upp för berget.
- Vi ska hitta skatten, och bara vi ska ha kartan!
Jill och Jim kollade en extra gång så att dom säkert inte skulle glömma något. Men allt var med. Jill höll kartan i ett stadigt grepp i ena handen och Jim i andra. Dom skulle ge sig av. Bort härifrån! Dom gick och gick, stannade ibland men det var bara korta pauser som gällde. Jim och Jill var tvungna att simma över floder och gå över träsk.
Jill, jag är trött, och hungrig!
- Och!? Vi måste hitta ett ställe att sova på! Och mat!? Ser du inte att jag inte är ett mat träd!? Sluta klaga och gå istället!
Svarade Jill snabbt och högt. Hon var också trött och hungrig men hon visste var dom skulle. Hon hade ju kartan kvar i ett stadigt grepp.
- Vänta... Jill, jag tror vi är...
- Förföljda!
Svarade Jill. Nu var det bråttom. Jill kom genast på att den som förföljer dom säkert hörde vad dom sa. Jill och Jim sprang allt vad det hade kvar hela vägen till en grotta.
- Jag tror den är kvar...
Sa Jim med ängslig röst.
- Nu, nu är kartan min! Ni trodde ni kunde lita på mig! Det var min plan! Jag visste att ni var där och att ni hörde och skulle få panik och gå någonstans här omkring! Men nu är kartan min! Jag ville att ni skulle höra det vi sa, så att ni skulle tro det. Men kära någon! Nu när jag berättat allt måste ni kanske stanna här!
Sa någon med både sorglig, arg, läskig och mer. Nu såg dom. Det var tant Elsa!
- Men tant Elsa! Jag som trodde vi kunde lita på dig...
Sa Jill. Tant Elsa skakade på huvudet med hastiga ryck.
- Som jag sa, nu måste stanna här! Tant Elsa gick med snabba steg ut ur grottan och tryckte på en knapp...

Av: PiratSaga
Gullviveskolan, 4c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka