Av: Mystiska A barnen
Fenestra sankt Jörgen , 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Innan de hann före. Jim och Jill packade en väska fylld med saker som: en ficklampa, frukter och en kompass som skulle leda de till berget. De ger sig av direkt efter gryningen som tant Elsa hade sagt till de. De vaknade runt 06:30 och åt en snabb frukost, ett stort saftigt äpple var och sedan klädde de på sig kläderna inför dagen. De sprang ner för kullen som de bodde på. De hittade en gammal smutsig träbåt vid sjön. De satte sig på varsin sida av båten och då sa Jill:
-Nu  börjar det stora äventyret!

När de satt i båten hittade Jim ett par slitna paddlar som han tog upp och då blev han helt kladdig om händerna. Jim fick en reflex som han satte på sig men under tiden släppte han ner paddlarna av misstag. Paddlarna åkte ner i sjön och i samma ögonblick skrek Jill till.
Jim plockade snabbt upp paddlarna innan de flöt iväg. Dom paddlade en liten stund. När dom började närma sig land såg de en gammal träskylt som var nertryckt i sanden. Det stod ” VARNING FÖR FARA ” 
Jill sa:
-Vadå ”varning för fara”?
-Vi får se vad som händer. Sa Jim.

De såg en lång stenstig med mossa på. Den såg ut att leda upp till toppen av ett berg. När de gått en bit hör de den rösten de hörde natten innan de gav sig av den sa:
-Akta er för Lobster Bob bob bob...
Rösten blev svagare och svagare.
Det började bli mörkt och de tog upp sina ficklampor ur väskan och lyste upp stigen som ledde upp till berget. När de började gå på stigen hörde de ett konstigt ljud. Det lät som snarkningar. De började se en form av ett ansikte. Det var då de insåg att hela berget var en stor jätte som sov. De smög upp på den stora jätten för att inte väcka den. När de kom högst upp på jätten såg de skatten. De sprang av lycka till skatten. Sen insåg de att den redan var öppen och tom. De hörde ett ljud bakom sig och vände sig om och såg lobster Bob hålla i skatten och han skrattade med ett hemskt och högt skratt...

Av: Mystiska A barnen
Fenestra sankt Jörgen , 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka