Av: Storfot
Björngårdsskolan, 4C

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

springa så det inte händer något. Dom klättrade upp i en stor och taggig palm.
Då sa Jill vi väntar här ett tag. Men Jim hörde en jätte läskig röst. Som sa att dom skulle kolla på den stora månen. På månen stod det på en läskigtext ni måste hitta skatten. Jim sa att vi måste hinna ta skatten. Innan dom andra tar den. Då sprang Jim och Jill ännu längre bort. Då sa Jim att skatten kanske är i den där ännu större palmen. Då kollade dom där. Men skatten var inte. Sen gick dom till det konstiga och stora berget där såg dom 2 stora papegojorna som heter Uno och Bertil. Och ett par jätteläskiga vampyrer som var blåa. Om sprang till ett stort och mörkt hål.
Där sov dom. Nästa dag dom upp till det stora berget sa Jill nu har vi vår skatt. Då sprang dom dit och där var det massa stora palmer.
När dom var framme sa Jill och Jim att dom skulle ta den stora skatten och springa till deras hem. Men då kom en person som hete Bojo han var jättesur och han var jättelång. och  han kom för att ta skatten innan dom andra. Och tog deras stora skatt. Men Jill och Jim tog tillbaka den efter dom hade slagits med Bojo i en lång timme. Nu måste dom prata jättetyst och springa så ingen person märker dom. Nu är dom tillbaka i sitt hem efter en lång dag. Jim sa att dom skulle vila till nästa gång det blir ett nytt äventyr.

Av: Storfot
Björngårdsskolan, 4C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka