Av: Kapten blå tand
Länna skola, La15

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...hitta skatten innan de andra. Jim och Jill kastade på sig kläderna och smög ut och försökte att inte bli upptäckta. Dom vart glada för att de var på väg mot kartan till skaten men de fick inte va för glada för de hade ju faktiskt inte hittat kartan en. De gick en bra bit bort från de andra och sedan började bygga en flotte. Jim och Jill började försöka att hitta något att äta in för kvällen. Sedan hittade de några bär som de ått men det var inte mycket men det fick räcka. De gjorde en läger eld och la sig sedan vid den och somna. De var en lång nat och de vaknade mång gånger de natten. De Jill och Jim inte viste var att Tant Elsa och Lobster Bob hade set röken från deras läger eld. Precis när de hade sat sig ner på flotten när de kände hur ett par armar krep tag i de......De vart tagna. Sedan knöt Tant Elsa fast dom. 


Tant Elsa och Lobster Bob stack där ifrån för de hade sett kartan de hade tagit med kartan till ön Elsa och Lobster Bob skyndade sig iväg men Jim och Jill kom loss och smög efter de andra. De hade följt efter eget bra tag nu och  solen började gå upp. Tant Elsa och Lobster Bob började slå läger. De tog kartan av Lobster Bob och Tant Elsa och smög där ifrån sedan hittade de ett skepp. Sedan gick de in i skeppet. De hörde ett knarrande ljud in i båten de vart rädda. De fortsatte att gå in i längre båten hörde att knarrande fot steg kom närmare. Deskulle mötta någon i nästa dör.....

De viste vem han var men hade sett de på ön sade han jag heter Bamboo Jack. Kan ni hjälpa oss att hitta skatten. 
-Ja sa Bamboo Jack jag är jätte bra på att leta efter skatter 
-Va bra sade Jill vi har en kartan här titta 
De ser ut att va rakt ut här och ner åt. Bra då åker vi ut sade Jill. De började dyka efter skatten sedan efter ett tag så såg de nåt. De åkte dit, sedan såg de att de var skatten de tog upp den sedan så delade Jim och Jill och Jack på skatten eftersom han hade hjälpt till sedan sjusa han hem de till deras hus. SLUT!

Av: Kapten blå tand
Länna skola, La15
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka