Av: Tropico
Herrestadsskolan , 4 grupp 1

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Nu måste vi gå. 

Utbrister Jill. Det börjar bli mörkt ute. Det var fuktigt och kallt ute. Himlen hade blivit mörk och stjärnorna lyste över ön. De gick en stund. Det hittade ett regntät skydd där lade det sig. 2 HOURS LATER   Det vaknade och gick en promenad. Det gick en stund. Tillslut kom det till ett stort badpalats. Badpalatset var nytt och rent det var svart och mörkblått. De gick lite närmare. De såg ett annat hus lite längre bort. Huset var gammalt men modernt. Det blev kallt och mörkt. Så det tänkte gå in i de gamla huset. Det låg massa mossa på taket. Det luktade som gammal surströmming. När det kom in såg det en tavla där det stod THE REEF. Det hittade en dörr som ledde ner till en källare. Dörren var röd och spindelnät hade trasslat ihop sig. Det hittade en till dörr som var likadan som den andra. De öppnade dörren. Dörren knarrade. Då såg det någonting som glänste. Det var badpalatset det var  på innan.- Vad lyxigt säger Jim med en strålande röst. - Ett eget badpalats säger Jill. Det var helt tomt på badpalatset.- Ska vi gå närmare säger Jill med en chockad röst. Det gick närmare och närmare tills det kom till en pool. Poolen var helt ny, Den hade stora vågor, Det luktade klor och det var sand på botten. Det tog av sig tröjan och hoppade i. Det var som Bahamas i vattnet. Dem körde volleyboll i vattnet bollen var Gul och Blå.

Efter en liten stund så gick det upp det hade fått russinfingrar och frös lite. När det var uppe så dök Lobster bob upp. Tant Elsa satt bakom en fåtölj. Tant Elsa var mycket gammal hon hade grått hår med vitt skägg.

Och luktade Ariana Grande parfym. Och Lobster bob är en mycket mystisk till sen år 0003 men tant Elsa ska ställa allt till rätta.

tant Elsa säger att det finns bara ett sätt att lösa det här. tant Elsa säger du ska dö. Men lobster bob säger Måste du döda mig. Då säger Tant Elsa. Det finns inget att göra åt det. -Lobster bob springer bort till en båt han hittar. Han flyr till en annan ö som heter Cancona The man iland. 

Av: Tropico
Herrestadsskolan , 4 grupp 1
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka