Av: pirat AB
Blomsterbäckskolan , 5:B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

kolla vad de ska göra. de smög efter den hesa rösten och kvinnan. Jim och Jill hörde att de mumlade något men de hörde inte riktigt va de sa. men det var något med någon karta. 
Jill smög och trampa på en kvist den bröts på mitten. kvinnan vände sig om men Jim och Jill hann gömma sig. Jill hann se att den hesa rösten var en man med långt skägg och att kvinnan var tant Elsa. 
- kom nu vi måste komma fram i tid så att det inte plundrar ön, sa mannen  
- men din besättning är väl där, sa Elsa
- ja de är de men de får inte göra något utan att jag har sagt att de får de, sa mannen.
Jim och Jill tittade på varandra storögt och sa i munnen på varandra 
- plundra ön 
som tur hade mannen och Elsa kommit en bit bort så de hörde inte.
Jim och Jill hade gått i pirat skola så de vet hur man är i strid men pirat plundrare.
de smög efter mannen och Elsa när de hade kommit till stranden så gick de upp på en klippa så de kunde både se och höra vad som hände nere på stranden. de hörde mannen säga att Gandalf och hans besättning inte fick ha tag i kartan som leder till skatten 
Jim och Jill undrade vad Elsa hade med det här och göra men de Glömde bort den tanken fort för när de tittade upp så såg de ett sort vitt piratskepp där det stog Gandalf på sidan av skeppet 
- mannar gör er redo för strid, skrek mannen  
de höjde svärden det gjorde även Elsa.
de slogs kapten mot kapten. 
fingrar höggs av blod sprutade hit och dit. Jim och Jill hoppade ner från klippan och började strida de med Jim slogs mot kocken. han var inte så bra på att slås kocken så han slogs med en trä slev medans kocken och Jim slogs så håller Jill på med han som hissar seglen och helt plötsligt så tar han i och hugger av 2 fingrar av Jill. Jill skrek rätt ut då slutade alla att strida. Ella gick fram till den som hade huggit av fingrarna och sa "att du gjorde så mot ett barn" sedan så högg hon svärdet rakt i magen sedan i kockens mage sedan kaptenens mage. nu var alla döda. skatten är räddad skrek de och dansade.  

Av: pirat AB
Blomsterbäckskolan , 5:B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka