Av: Kungarna
Bjälken backen, Åk 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

  springa sa Jill innan dem tar vår karta! stanna skrek tant Elsa... spring till skatten så fort du kan sa Jim. Tant Elsa springer efter oss sa Jill. Klättra upp i ett träd  så hon inte ser oss! hon ser oss klättra högre ropar Jill. hon klättrar upp och trillar ned och bryter benet! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaj skriker tant Elsa!  spring skriker Jim! Tant Elsa lurade Jill och Jim. Tant Elsa ringer 112 då kommer det en helikopter Tant Elsa tar helikoptern och följer efter Jim och Jill. Titta sa Jim där är Tant Elsa. spring under en gran sa Jim hon ser oss fortfarande sa Jill vi måste springa fortare sa Jim aaaa ett vattenfall sa Jill aaa skrek Jim han trillade ned för vattenfallet och tant Elsa kraschade och dog med helikoptern Jim jag kommer sa Jill. Jill hoppade ned i vattenfall och hämtade Jim.Jim fick ett äpple av Jill. Vi måste till skaten nu sa Jim men vad har hänt med tant Elsa då?? Hon har dött sa Jim.vart är kartan sa Jill? Här men den är jätte blöt. Det kom en helikopter som dem fick skjuts av. Den skjutsade dem till en skog där skatten var dem letade och letade men hittade inte den så dem byggde en flotte men den gick sönder efter ett dygn. Så dem simmade  jätte långt så såg dem något som blinkade på botten titta sa Jill den glänser på botten dem kollade var det var det var en guldfisk bara. Dem simmade ännu längre och hittade en ö där sprang dem jätte långt på den ön så kollade dem på kartan och dem var på rätt ö  kolla skatten är inte långt ifrån oss nu sa Jill. Vi springer vänster sa Jim. Dem sprang så fort så att dem inte orkade mer så dem byggde en koja Och sov i den i en natt  dagen efter så fortsatte dem att springa dem hade typ 1km kvar till skaten dem sprang så fort att Jill trillade på en stubbe och skrapade upp benet men han kunde endå springa dem såg skatten  dem kom fram till skatten och öppnade skatten det var fullt med godis och pengar i skatten dem åkte hem och delade ut pengarna till dem fattiga och godiset till barnen dem blev jätte lyckliga!!!!!

Av: Kungarna
Bjälken backen, Åk 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka