Av: Kapten goja
Kopperskolan, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Skattjakten
När Jim och Jill vaknar på morgonen så beslutade sig dom för att packa dom få sakerna dom hade packat ner i en liten ryggsäck och sen ge sig iväg. Jim och Jill försöker ta sig ut ur den lilla kojan som dom har fått sova i. Utan att Tant Elsa skulle se dom. Men när Jim och Jill närmar sig utgången så hör dom Tant Elsas tunga steg upp för trappan. Jim och Jill kastar sig ner i sin a sängar och låtsas som dom precis vaknat när Tant Elsa kommer in i kojan. Så beter hon sig lite skumt. Hon kom med lite frukost och sen sa hon att vi skulle vara inne i kojan idag. När Elsa hade gått igen så satte sig Jim och Jill sig på sina sängar. 

Undra varför hon inte låter oss gå ut idag? Undrade Jill 

Det är ju för att vi inte ska rymma med kartan fattar du väl. Säger Jim. 

Då får vi väl gå ut ändå. Säger Jill. Jim och Jill försöker ta sig ut så tyst som möjligt dom går förbi tant Elsa men hon upptäcker dom inte. Så dom försöker ta sig in den djupa djungeln utan att någon skulle se dom. När dom precis kommit in  i djungeln så ser dom ett stort träd men det var något bakom trädet. Det var som en skugga men ändå levande. Jim och Jill går närmare så ser dom att det den gamla pirat kapten Bamboo Jack. Jim och Jill backade så dom kom in i en grotta för gömma sig för Bamboo Jack. Men då så upptäcka de något. I grottan så var det en lång upplyst gång som var väldigt lång. Jim som höll i kartan  såg att det var exakt åt det där hållet som den gömda skatten låg. Jim och Jill går in i den långa upplysta tunneln. Helt plötsligt så kommer det en trappa som leder ut ur tunneln. Jim och Jill går upp för trappan och en bit bort ser dom en glittrande kista. Jim å Jill bara står och tittar på det glittrande ljuset. Men det avbryts snabbt dom hör tunga steg det var exakt samma tunga steg som Tant Elsa hade. Tant Elsa kommer upp för trappan och tittar rakt in i ögonen på Jim och Jill...

Av: Kapten goja
Kopperskolan, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka