Av: Eirathepirat
Strömtorp, 5:an

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

vi härifrån eftersom dom vet att vi har kartan. Vi måste bege oss av mot skatten. Den ska bli vår. Jill- jag tar kartan och sen smyger vi och gömmer oss vi den stora stenen vid strandkanten. Tant Elsa sitter på en annan stor sten vid strandkanten med sin långa klänning. Det är därför vi måste gömma oss. Jim och Jill gömmer sig vid stenen tills tant Elsa har gått därifrån. Efter hon har gått springer vi till en båt som ligger på stranden. Först hoppar Jill på båten och sen Jim. De ger sig av och följer kartan. Dom åker vid stora berg, höga klippor och fina småöar. Tillslut kommer de till ett berg som liknar berget på kartan. På kartan ser man en linje som går uppför berget och tillslut ett kryss. Såklart följer vi kartan. Vi börjar gå upp på berget. Klättra och klättra med fötterna och händerna. Man behöver vara smidig för att klättra så här mycket.Bra kondition också:
    En halvtimme senare. 
Jim fick en skymt av en grotta några hundra meter bort. Han tänkte att det kanske kunde vara skatten som var gömd där inne. Jill håller med Jim. Om jag har hört en saga någon gång t:ex en piratsaga, så har ju skatten alltid varit så svår att hitta. Så det kan stämma   med att skatten är gömd inne i grottan. 
Kom Jim! vi går in och kollar. Efter att vi har gått in en bit ser vi något som rör sig. Det är en stor sak men vi ser inte vad det är!Dom springer fort ut från grottan och gömmer sig. Oh shit. Jim och Jill tror inte sina ögon. En drake! Jill- finns det ens drakar längre. Ja jo säger Jim. Vi är ju på en väldigt mystisk ö. De måste fortsätta upp på berget innan det bli morgon. Så att ingen märker att vi är borta.
 längst upp på berget så ser dom den. SKATTEN!! De springer mot skatten och ska öppna den men... det är ett hänglås runt den så vi får inte upp den utan nyckel. Eftersom Jim är så smart så hämtar han en vass sten som dom får upp kistan med. Genom portalen, väl hemma hos gammmelfasters. Vi berättar hela historien och om PENGARNA I gammelfasters ögon såg man lycka!

Av: Eirathepirat
Strömtorp, 5:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka