Av: skatten...
strömtorpsskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Hitta skatten,sa Jill.Jim sa okej, men sa att dom måste sova först.Och nästa morgon vaknade Jim av att Jill skrek på honom att gå upp.Så tidigt? frågade Jim och såg jättetrött ut.Vill du ha skatten eller inte, sa Jill.Han nickade och gick upp från sängen. Sedan gick dom till Elsa och knackade på hennes hus.Hon öppnade jätte snabbt och sa,Ska vi ge oss iväg? sa hon.Jim och Jill sa ja men då märkte dom att hon hade världens största ryggsäck på ryggen,Dom frågade vad hon skulle ha dom till men då sa hon man vet aldrig vad som kommer att hända,Jim och Jill  nickade och sa okej och sen gav dom sig iväg.Med kartan i handen dom följde kartan genom skog hav och land ända tills dom kom fram.Men när dom hade kommit fram så låg det ett stort stup precis där skatten skulle vara,Den låg på andra sidan.Dom  ville gå tillbaka men då sa Elsa man vet aldrig vad som ska hända och tog upp ett rep ur ryggsäcken.Jim och Jill frågade hur i all värld dom skulle kunna komma över ett stup med ett rep?Elsa sa vi ska svinga det över till andra sidan så att det fastnar i det där trädet,Jim och Jill sa att dom aldrig  skulle klara det men då kastade Elsa repet och sa man ska aldrig säga aldrig.Jim och Jill tappade hakan hon lyckades!. Och svingade över Jim och Jill kom tett efter och där låg den. Skatten dom öppnade den försiktigt och där i låg.Massor med guldpengar gamla pengar dom är säkert värda flera miljoner kronor sa Jill.Men sen kom hon på men vem ska få dom egentligen?Elsa sa,ni kan få dom ni var den ända som har lyckats komma hit på flera år och ni  har hjälpt mig att hitta min dröm så jag tycker att ni ska få dom Jim och Jill kramade Elsa och dom började gå tillbaka efter en lång stund gående så kom dom äntligen fram.Dom kramade Elsa och dom sa tänk om vi aldrig klarar oss vägen hem då .Elsa sa man ska aldrig säga aldrig, och dom hoppade på båten.Som tur klara dom sig hem och när dom kom hem växlade dom pengarna till miljoner.och levde lyckliga i alla sina dagar.

Av: skatten...
strömtorpsskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka