Av: mexi pex
Strömtorpsskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi gå sa Jill. Jag orkar inte kan vi gå imorgon sa Jim. Det var tidigt på morgonen och Jill ropade kom nu Jim vi måste gå och leta efter kartan. De sprang ner för stranden. Och igenom skogen men sedan kom de fram till ett stup. Jim sa hur ska vi komma över .Vi kan titta efter något som vi kan ta oss över med. Jill sa titta en stock vi kan gå på den över men vi måste ta det försiktigt. Jag går först sa Jill så går du efter mig Jim. De började gå över stocken de var lite rädda att ramla ner. När  de var i mitten på stocken stod Lobster Bob där  . Jim och Jill vaknade upp i hans strand bar . Han hade slagit dom med en glas flaska i huvudet så att de hade svimmat. Jim sa var är vi . I Lobster Bobs strand bar vi är inlåsta i ett skåp. Men hur fick han hit oss. Vi svimmade sa Jill. Hur ska vi komma ut. Jag  vet inte hur vi ska göra. Jag kan titta om jag har teckning på mobilen så att jag kan ringa. Det gick inte vi måste komma ut ur skåpet. Jim sa gud vad det luktar öl. Men det är ju en strand bar. Vänta jag har en kniv sa Jim jag skär upp låset. Ja vi kom ut. Vänta jag ser skattkartan den låg i skåpet kom vi springer innan vi blir upptäckta . De sprang igenom skogen och ner för stranden . Krysset var på stranden så de grävde de såg en kista . Ska du eller jag öppna . Du kan Jim . Jill öppnade det var massor av diamanter i kistan. Sedan gick de hem och levde lyckliga i alla sina dagar.

Av: mexi pex
Strömtorpsskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka