Av: ELAISA!!
ÅKRASKOLAN , KLASS 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim, Nu måste vi börja leta efter skatten. —Vi måste skynda oss innan dom hittar skatten före oss ,säger Jill. Dom tog med sig vatten ,mat ,kikare  och en karta och dom lämnade kvar en fake karta.—Vi börjar gå mot bergen ,sa Jill.
—Men är det inte farligt , sa  Jim.—Nej det är inte farligt, sa Jill. Sen  börjar dom gå mot bergen.På vägen träffar dom tre papegojor som heter  Asta , Beda och Clint  dom kallades Clint & co. Papegojorna  varnade Jill och Jim för ett odjur som bodde i bergen som   heter   Griffen. Clint & co sa också att dom kunde
 gå till Bamboo Jacks skepp   men det är farligare än andra vägen, sa Clint & co och flög iväg! — Då går vi väl den andra vägen, sa Jim.
 — Nej vi går till Bamboo Jacks skepp, sa Jill. — Nej det är farligare att gå den vägen, sa Jim.
 — Men är du feg eller sa Jill till Jim. Sen efter en stund så gick dom till skeppet. Dom hittade ett hål i skeppet och gick in.  I skeppet så såg dom en dagbok, och Jill öpnade dagboken. Ur boken kom Bamboo Jack som ett spöke. —Jill  jag är rädd kan vi gå här ifrån, sa Jim. — Nej vi måste hitta skatten, sa Jill. Då hörde dom åskan. —Vill ni hitta skatten, men ni kan inte hitta den utan mig, sa Bamboo Jack. — För att ni ska få min hjälp så måste ni göra mig levande.Om ni gör mig levande så kommer ni att få hjälp.—Hur ska vi kunna göra dig levande, sa Jill och Jim.—Ni måste hitta ett botemedel till mig, säger Bamboo jack. Vart hittar vi den ,säger Jill och Jim. Ni hittar  botemedlet i svarta hålet, säger Bamboo Jack.— Vart hamnar vi då ,säger Jill. — Ni kommer till under jorden , säger Bamboo Jack.När dom hoppade in ner i hålet såg dom botemedlet och en karta. Dom bestämde sig att ta med kartan också . Dom kunde inte komma upp från hålet. Dom kollade runt om kring sig då hittade Jim en stege. Dom klättrade upp för stegen och ger botemedlet till Bamboo Jack. Men dom visade inte karten för honom. — Jag vet att ni har hittat kartan men ni visade inte den för mig, sa Bamboo Jack. — Men följ efter kartan så kommer ni att hitta skaten, sa Bamboo Jack. Dom letade och letade men till slut så kom dom till Tant Elsas hus. — Men vad gör skatten hos Tant Elsa, sa Jim. — Den är säkert på vinden för hon släpper aldrig in någon där, sa Jill. Dom smyger upp på vinden utan att säga till Tant Elsa. Dom ser en dörr dom öppnar den och Jill springer in. Jim är tvungen att springa in efter henne. Dom kommer in i ett vattenland som heter the reef . Och där fanns pengar, diamanter och leksaker.


                                            SLUT!!!


FÖRFATTARE: SAGA, AYA, NOVA, THEA, NADEN & EMILIA

Av: ELAISA!!
ÅKRASKOLAN , KLASS 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka