Av: Eggvena The reef
Eggvena , 5an

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 ... springa här i från och gömma skattkartan sa Jill men Jim hörde inte klart vad hon sa. Dom smög ut från kojan och började springa ut i det kolsvarta mörkret. Jim va hack i häl på Jill.
- Vänta sa Jim jag måste ta en paus sa han till Jill. Jim satt sig på en platt och ganska slät sten och Jill satte sig bredvid på den packade sanden och kollade ut på det glänsande vattnet som glimmade av det lysande mån skenet. Jim pustade och frågade Jill varför hon hade så bråttom undrade Jim, Jill pustade ut. 
- Jo sa hon vi måste gömma skattkartan så inte Lobster Bob få tag i skatten för om han får tag i skatten så kommer har sätta alla i hårt och slitet arbete det berättade tant Elsa. men vad finns i skatten om han kommer få so mycket makt av den.
- Jo sa Jill en rejäl mängd av guld mynt.
- Va sa Jim... Så det är skattkartan som leder till den skatten. 
- Oj, men vi måste gå dit sa Jim fort. Nej sa Jill vi måste bara fortsätta att gå och för söka hitta något  bra ställe långt bort. 
- Okej svarade Jim men först går vi till skatten. 
- Ja ja svarade Jill man då måste vi skynda oss. Dom längre och längre bort och följde kartan. Men snart var det nästan gryning. Det fortsatte en liten bit och plötsligt så var dom framme. 
- Vi går in sa Jim. 
- Okej kom då sa Jill och dom gick in.
- Wow sa Jim. Jim stannade och kollade på väggarna då passade Jill på att tända en liten fackla. 
- Kom nu sa Jill, och dom fortsatte in i grotta.... Och precis där är skatten, det glimrar från alla guld mynt när sol ljuset lyser på dom. PANG lät det.
- Vad var det sa Jim och dom kollade på varandra. Det gick en liten bit på gången ut från grottan. Det var mörkt men som tur var så såg det med facklan. Det lyste mot en stenvägg som dom trodde var en. Men det var det inte, stenar hade blockerat vägen ut och hur skulle dom ta sig ut........ 

Av: Eggvena The reef
Eggvena , 5an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka