Av: Pirat kungen
Hökensåsskolan, 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Springa iväg från bamboo jack innan han tar oss. Tanten sa till oss att kämpa och slåss mot bamboo jack. Tanten sa att om vi gör så att bamboo åker har ifrån så får vi hela ön och vi får leta efter skatten. Jim och Jill och Elsa har skatten. Men bamboo jack vill ha skatten. Fast han gick men han sa att han skulle komma imorgon. Men vi gömde kartan på en hemlig ställe så gick vi och sova. Nästa dag vakna vi . Men Jim gick och hämta kartan och sen kom bamboo jack och han sa GE MIG SKATTEN han va arg. Han vilde skälla kartan fast han kunde inte. För vi simade sen gick vi på strand och sprang. Han följde efter oss. Vi gömde oss bakom en jätte stor buske han såg inte oss. Han sa igen att han skulle koma tillbaka  och hämta kartan till. Han gick då var vi hungriga. Vi såg en ko och då döda vi kon och gjorde eld. Vi la kon i elden . Vi vänta flera timmar att den skulle var varm. Åt blev den varm vi åt up den. Sen när vi va trötta lag vi och sov. En kväll hörde vi bamboo jack skrika han sa VAR ÄR NI JÄVLA TÖNTAR. Då blev vi rädda och sprang iväg. Han såg oss han hade med sig polishundar. Och dom var snabba och kunde lukta var vi sprang. Och som tur fanns en båt vi hoppa på båten och börja ro till annan ö. Då börja hundarna simma efter oss. Men vi var snabbare på att ro. Men bamboo jack följde efter oss och han var snabb på att ro. Men vi var före han till ön. Då tittade Jill på kartan och sa att skatten var i dina ön    Jim hade med sig vapen och han sköt på båten så bamboo jack drunknade han. Då blev hundarna rädda och simmade iväg. Då började vi leta efter skatten. När vi leta efter skatten kom bamboo jack. Men vi trodde att han är död. Men han var inte död och så börja han jaga oss. Men dom hitta inte skatten fast vi har letat. Nu ska vi från bamboo jack. Jim sa att han ett att åka till en annan ö. Då titta Jill på kartan. Då sa han att vi skulle fram. Och det var sant att det finns en till ö. Vi åkte till ön och leta. Vi grävde ner och hitta skatten vi var så glada.

Av: Pirat kungen
Hökensåsskolan, 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka