Av: De mystiska hemligheterna
Rosendalsskolan, 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste följa efter dem. Vi gick några meter efter dem. Dem gick in i en djungel med massa lianer,palmerna och vattenfall. Jag sa till Jim att de gick mot den gamla grottan. Den gamla grottan var en grotta där vikingarna bott. Jag visste det dem gick  in i gamla grottan på andra sidan vid alla lianer. När vi kom in i grottan så var det tänt med en lägereld och så var det massa personer med tatueringar och mustascher. Sen sa Elsa till lobster Bob att de skulle börja röra sig. Dem gick ut och rakt mot vulkanen. Vi följde efter dem för att se vad de skulle göra. Nar vi kom upp var jag och Jim så trötta och törstiga att vi skulle kunna göra vad som helst för att få vatten. Men vi låg på mage för att kunna se och att dem inte kunde se oss. De väntade på någon. Det var någon där i dimman som gick mot Elsa och lobster Bob. Det var någon som såg ut som lobster Bob. Precis efter sa lobster Bob
broder det var länge sedan 
Ja det kan man säga jag har seglat på de sju haven. 
Elsa sa inget Nerman hon hade något i fickan det var ett rep typ.
Sen sa lobster Lamm 
då är det väl bara och vänta va?
Jaja men
Sa Elsa. Jag sa till Jim vi måste visa oss nu. Jag och Jim ställde oss upp jag Hilde i Jim hårt. Då såg lobster Bob sprang mot vulkanen och kasta i karta i vulkanen och Elsa log mot oss. När vi kom tillbaka Började vi  med Hawaii festen. Senare mot kvällen så åt allihopa Hawaii pizza och fanta det var också dans fest och alla på ön var där. Det vart en fantastisk kväll.

Av: De mystiska hemligheterna
Rosendalsskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka