Av: kapten ali
lyrfågelskolan, 5c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Dra dom kommer att försöka att ta våran karta vi måste gömma oss. Vi springer mot skatten men när det är halvvägs så ser dom piraterna. Dom  gömmer sig men de blev upptäckta de blir tillfångatagna och förs till fängelset.
2 dagar senare lyckas dom smita. Dom hittar kartan i en låda. De börjar springa mot skatten igen.

 

Efter en timma märker piraterna att dom har rymt från fängelset. Dem börjar direkt att leta efter barnen. Barnen kommer närmare och närmare för varje steg dom tar.
Piraterna springer runt och runt piraterna märker att kartan är borta. Piraterna förstår genast att barnen är på väg till skatten igen. Piraterna har som tur hunnit rita av den andra kartan. 
Så piraterna springer allt dom kan mot skatten.

 Efter nån timma är barnen snart framme och piraterna har en lite längre sträcka kvar. 

Efter ännu en liten stund är barnen framme.

 Barnen gräver och gräver för att hitta skatten. Piraterna är nära nu. Barnen ser lite av skatten nu men dom måste gräva mer. Barnen tar upp skatten men när dom öppnar skattkistan

när barnen märker att Piraterna är framme. Piraterna kollar på barnen som dom kommer döda barnen. 

Piraterna tar barnen och tar skatten. Barnen har planerat att om dom blir tagna ska dom rymma så barnen springer i väg. Barnen håller koll på vart dom gömmer skatten. Piraterna gömmer skatten i sanden. Piraterna letar efter barnen. Barnen fintar piraterna och barnen tar skatten och bygger ett hus och barnen bor där med skatter och pengar.

Av: kapten ali
lyrfågelskolan, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka