Av: Kapten G
Stallarholmsskolan, 5a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig nu måste vi hitta skatten. Jim tvekade, men Jim var alltid redo för äventyr. De gick till tant Elsa och hon sa:

-Jag är för gammal för resan.

Jill och Jim var besvikna. Jill och Jim gick en lång stund. De började gå in i djungeln. Plötsligt kom Bamboo Jak. Varning ni hittar skatten var försiktiga för att den närmaste personen kommer att ta den. Efter att han ha sagt det så försvann han mellan buskarna igen. Snart kunde de se bergen framför sig. Snart började de klättra upp för bergen. Jill och Jim började klättra, men det började bli storm. Vinden svepte och de började närma sig. Jill var redan uppe, men Jim hade det svårt. Jim lyckades komma upp, men var är skatten hur ska de hitta den? Tänkte Jill och Jim samtidigt. De har inte ens hittat kartan. Sedan hörde de en röst eller tre röster. Det var Clint och Company det var tre papegojor. Kartan är i ett djupt ställe med massa varelser. Ha öppna ögon för en person kommer att ta de ni hittar sa dem. Jim tänkte ett djupt ställe. Då kom han på att det var havet, men Jill viste redan var de skulle gå. De skulle till den djupa djungeln. Tant Elsa hade sagt att det är det djupaste stället på ön. De började klättra ner för berget och sedan gick de till djupa djungeln. Dem gick in i djungeln det var fullt med varelser och djur. De gick nästan i till slutet av djungeln. AAAA! Skrek Jim. Varför skrek du frågade Jill? För att det var någon bakom busken där borta sa Jim. Jill kollade bakom busken och där satt Lobster Bob. Jag vill ge er en ledtråd. Fortsätt öster längst bort i slutet om djungeln en gammal låda och där finns det ni letar efter, men var försiktiga för en person som ni inte tror kommer att ta de ni hittar.  Jill och Jim fortsatte öster. Till slut hittade de en gammal låda de tog upp den och öppnade den och där ser dem att de har hittat kartan. Vägen var lång tillbaka, men de var framme nu. De var så trötta att de sov i flera timmar. Nästa hittade Jill inte kartan. Sedan såg Jill vem tog kartan. Tant. 

Av: Kapten G
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka