Av: Skattens mysterium
Vittra Väsby, J2 i 5:an

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

gå.

— Var då? viskade Jim tillbaka.
— Vi måste leta efter skatten innan det är för sent.
— Ja men är du säker på det? Elsa är ju jättesnäll.
—ja, jag är säker, jag tänker inte ge upp kartan. 


Jim och Jill smyger ut. Efter varenda långsamma steg kollar dem bakåt för att se om Elsa och den okända personen kommer tillbaka. Dem ser att Elsa och okända personen är på väg. Jill drar i Jims hand och dem gömmer sig bakom en stor sten. 

— Det där gjorde ont, röt Jim.
—Shh! Dem kommer höra oss, kom vi går men gå försiktigt.

Jill och Jim börjar smyga iväg. Efter liten stund så säger Jim: 

—har du kartan?
— Åh nej! Vi glömde den! 
—Vad ska vi göra nu?
—Självklart vi ska gå tillbaka och ta den! Vänta här, gå INGENSTANS! 
— ok.

Jill springer tillbaka och ser Elsa men den okända personen är inte längre där. När Jim och Jill sprang iväg så glömde dem kartan i kojan och när Elsa skulle väcka barnen så var dem borta, den enda saken som var kvar var kartan. Elsa tog kartan och sparade den. Hon böt ut kartan till en annan som också ledde till skatten fast det tar mycket längre tid att gå dit på den vägen.

— Hej Jill! Var var du? och var är Jim? frågade Elsa 
— Vi leker lite bara jag glömde ta nåt…

Jill tar kartan, säker hej då till Elsa och springer tillbaka till Jim. 

— Jag har kartan, vi kan börja följa den. 

Jill och Jim har promenerat i 1 och en halvtimme. Dem är jättetrötta men dem vill inte ge upp. De ska vila i en liten stund vid stranden och sen fortsätta gå. Efter 10 minuter fortsätter dem att följa kartan. 

Äntligen är dem framme! Jill och Jim ser en X gjord av pinnar, med en stor sten på. Dem är säker att skatten är där men det konstiga är att man kan se några fotspår i sanden. Dem tar bort stora stenen och börjar gräva i sanden. 

— Jim, ser du skatten? 
— Är det den här?

Jim tar ut en liten mörkbrun låda som ser jättesmutsig och gammal ut. 

— Ja! Du hittade den! 

Dem öppnar den lilla bruna lådan, men det finns inget där. 

— Var är skatten?

Vem tog skatten?

Av: Skattens mysterium
Vittra Väsby, J2 i 5:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka