Av: Aina
Sjösa skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Gå, hon är säkert galen, tänker dem. Dem trodde inte Tant Elsa var snäll. Så dem gick till sitt tält och grillade korv. Plötsligt kom det tre papegojor flygande från det stora berget. Dem blev rädda och skrek på hjälp. Men dem var snälla och dem sa till Jim och Jill. 

-Lyssna på tanten hon talar sanning, och så flög det upp på stora berget.

Dem började genast packa korv och bröd. Efter en lång stund kom det upp på toppen av berget och var trötta.
När de vaknat kom Bamboo Jack och dem blev jätterädda. De ber honom om skatten

-En bra skatt får man leta efter, sa Jack
-Är det här verkligen smart, sa Jim till Jill.

-Ja, vill du ha skatten eller?, sa Jill.

-Du ger oss skatten genast eller jag slänger dig i havet!, skriker Jill.
-Ska du slänga mig i havet lilla plutt hehehehe!, svarar Jack.

-JA sa Jill. Så dem slängde Jack i havet. Han skrek hela tiden. Sen så låg han i vattnet. Det visa sig att Jack inte kunde simma. Han skrek på hjälp. Men ingen svara för Jill och Jim hade gått och letat efter skatten på stora berget. Dem leta överallt men hitta inget så dem försökte minnas vad Tant Elsa sa vart den var. Hon sa något om ett skeppsvrak. Då hittar Jill skeppsvraket bakom en buske och massa växter.
Dem tittade i hela men en del var gömd. Den delen hittade Jim. De letade i den gömda delen, utan resultat. Som tur var hade de ju skattkartan. De gick till trädkojan. Till deras förvåning var Tant Elsa där! Dem blev rädda, och spanade på henne hela dagen. Tillslut gick hon men då var skattkartan inte där! De sprang efter henne genast och stal kartan ur hennes väska i farten. Snabbt tog dem ut kursen mot berget för att hitta skatten. Dem leta bakom många stenar och hitta den till slut. Det var så mycket pengar så det räckte till en hel förmögenhet.
De köpte en ny båt och åkte hem och var lyckliga i alla sin dagar. Dem levde i värsta lyxhuset och festade hela nätterna och blev kända. Jättekända och fick ännu mer pengar.

Av: Aina
Sjösa skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka