Av: Krisen på The Reef
Österportskolan, 4a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...packa våra saker, dom är ute efter oss! De slängde hastigt in sina saker i sina väskor. När de packat klart så stoppade Jim in kartan i skon så ingen kunde få tag på den enkelt. -Smart sa Jill.
Sedan öppnade Jim dragkedjan till tältet försiktigt och kikade ut ur hålet och spanade ut efter skurkarna.
Ett tag senare så hoppade syskonen hastigt upp på deras lilla båt och började ro iväg stressat. Bakom dem hörde de en båt som började ro mot de.

- Nej, de närmar sig, säger Jill. Det är Lobster Bob och Tant Elsa.

- Vi måste ro ännu snabbare innan de hinner ikapp oss, säger Jim.

Efter en stund när skurkarna var några meter från den lilla båten så kastade skurkarna ut elektriska ålar.

-Åh nej vi är körda sa Jill.

-Vi måste hjälpa varandra närmare stranden.

Svetten rann ner på dem och de trodde att de skulle få en kraftig stöt. Sen letade syskonen i sina väskor efter en flygande maskin, och sedan flög de iväg mot ön för att finna skatten. När de hade landat på ön så tog de fram kartan från Jims sko och sedan knackade någon på Jills axel, det var skurkarna de hade följt efter dem.


-Vi kommer hitta skatten före er! sa skurkarna.
Jim hade en förfalskad karta som han kastade ut mot stranden. Skurkarna sprang mot den förfalskade kartan och Jim och Jill tog fram den riktiga kartan och började leta efter skatten. På kartan så stod det att skatten befann sig i en död vulkan. 

-Hur ska vi komma upp dit? frågade Jim.

-Det enda vi behöver är våra flygande maskiner! sa Jill och började flyga upp med sin maskin. Efter ett tag när de var framme vid vulkanen så parkerade de sina flygande maskiner. När de klättrat ner för vulkanen så hörde de ett rytande röst. Jim och Jill vände sig försiktigt om för att se vad det var. Det var en sovande tiger som vaktade skatten.

Repet började lossna och Jim tappade sin ryggsäck. De var snart fast där för evigt och tigern hade precis vaknat och….

Av: Krisen på The Reef
Österportskolan, 4a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka