Av: Trattskaft
Stallarholmsskolan, 5a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim vi måste hitta skatten innan dom hittar den.

-Jag undarar vad det är i skatten. Sa Jill.

-Ja jag också sa Jim.

-Vad var det  sa Tant Elsa?

-Jag vet inte sa Lobster Bob.

-Sover barnen sa Tant Elsa?

-Vet inte sa Lobster Bob. Vi kollar.

-Låsas sov sa Jill. ZzZzZzZzZzZzZ!

-Ja det gorde dom vistt det kanse kom från djungeln vi kollar sa Tant Elsa.

-Det kanske var en papegoja sa Lobster Bob?

-Det kan det inte vara det finns inte några papegojor sa Tant Elsa.

Okej. Det var barnen ta dom. Dom är borta!

-Vi kom undan för stunden men vi måste hitta skatten annars hittar dom den. Det kanske finns ett vapen som inte får hamna i fel händer sa Jill. Hör du, det är barnen! Spring och ta dom.

-Dom har hittat oss. SPRING!

Vi är mycket snabbare.

Här gömmer vi oss.

-Hörde du, dom sa att det inte fanns papegojor dom har fel, jag har set 3 stycken sa Jill.

Men dom hade rätt om att det var vi som lät men dom kunde inte fånga oss för att vi är för snabba för dom. Men i grottan var det en man som hette Bamboo Jack ,han var aggressiv men DÖD.

Så vi sprang upp för berget men där var Tant Elsa och Lobster Bob och bakom oss kom Bamboo Jack så vi duckade och sprang under Lobster Bob.

Sedan snubblade Jim och bröt benet och kunde inte springa mer men han sa att Jill skulle springa vidare och Jill hittade skatten det var en healing kanon den kan göra att man inte har t.e.x ett brutet ben.

Av: Trattskaft
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka