Av: Kapten POTATIS!!!!!!!
änge, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Springa

 härifrån nu . Jill tog kartan och började springa. 

Jim kom snabbt efter Jill. Dom sprang in i djungeln. Jill tittade bak och snubbla på en rot från trädet. Jim tittade runt efter Jill i den mörka, stora, gröna djungeln. Jill! JILL! JILL! Jag är här nere nöt! Sa Jill argt. Jim stod på Jill. Jill reste sig upp och gick mot det stora trädet. Det var som ett hus. Jill tittade mot Jim med ögonbrynen uppe. Jim titta snett på Jill och sa: Jill tant Elsa kommer hitta oss. Knappast! Sa Jill. Vi sover här inatt. VAD I VAD!? SOVA HÄR sa Jill. Jag hörde Jill, sa Jim. Så bra nu sover vi. Jill var inte övertygad att tant Elsa inte skulle hitta dom. Trots att hon övertygat Jim. Hon reste sig upp och titta fram. En skugga. Skuggan kom närmare och närmare. Jim vakna! Skuggan kom fram och en flicka kom ur skuggan. Hej! Ni är i fara. Stor fara. Fara? Dom reste sig upp och började springa. Dom sprang längre och längre in i skogen. Jill va lite snabbare än Jim, så Jill hittade ett bra ställe att sova på. Dom övernattade där. Jill vaknade tidigt på morgonen för att hitta bär och frukter som dom kunde äta till frukost. Jill hittade en stor bananklase som hängde i ett träd. Hon klättrade upp och hämta några bananer. Jill sprang tillbaka till Jim med frukterna. Jim vakna! En stor apa jagar mig!, Skrek Jill! Dom sprang upp till den sovande vulkanens fot, och dom gömde sig i ett stort, högt träd. Apan har gått nu, sa Jill till Jim och hoppade ner från trädet. Jim Hoppade efter och sa: tänk om apan kommer tillbaka. Apan kommer inte tillbaka, sa Jill och sprang bort till en varm källa för att tvätta sig, för hon hade blivit så smutsig av allt springande och klättrande. Hon titta på kartan och peka upp mot toppen av vulkanen. Där, sa Jill samtidigt som hon tittade ner i kartan. Där?! Skrek Jim, det är ju jätte långt dit! Jag vet, sa Jill, men vill du inte veta vad som är i skatten? Jo, men… sa Jim. Jill reste sig upp och tog på sig skorna, och sa: ska du med eller? Ja! Sa Jim.  Kom då! 

Det gick snabbt,sa Jill 

Dom titta på kartan och skrek 

Där…

Dom blev avbrutna av en röst

Ge mig kartan nu, sa rösten 

Personen som sa det kom fram ur skogen 

Tant Elsa…

Av: Kapten POTATIS!!!!!!!
änge, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka