Av: Kapten salto
Herresradskolan, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi komma härifrån innan dem hinner ta kartan!
Jim och Jill klättrade ner för kojan och smög bort mot tant Elsas bibliotek. När de kom fram till biblioteket hörde de en röst inifrån. Jim och Jill öppnade försiktigt den tunga dörren. Det är någon här, viskade Jim oroligt.
-Äsch, det kommer ingen sluta larva dig nu, viskade Jill självsäkert.
Jim och Jill gick in några steg och då hörde de rösten igen. De gick några steg till och då smällde dörren igen hårt bakom dem. 
-Vänta lite någon är här.., sa rösten osäkert. Som om han pratade i telefon. 
Det blev helt tyst en liten stund sedan hörde dem tunga fotsteg närma sig.
-Kom Jim, ner! Fräste Jill.
Jim och Jill gömde sig i en gammal garderob. Jill höll handen för Jims mun för att tysta honom. Hon kände tårar rinna nedför hennes hand, Jim grät. 
Nu stannade fotstegen precis utanför dem, det blev knäpptyst. 
-Vart är ni? kom fram! väste rösten. 
Garderobs dörren rycktes upp och mannen stod precis framför dem.
Mannen kollade konstigt på de.
-Ehm.. Jag trodde ni var äldre än så, sa mannen. Jag har något åt er, följ med.
Jim och Jill tittade oförstående på varandra. Men barnen följde efter mannen. De gick in i en smal korridor. På väggarna var det tavlor på gamla pirater, De gick en liten bit till, då såg de en bild som liknade mannen som gick framför de. “Bamboo Jack” stod det längst ner i hörnet på tavlan. 
-Är det du? Bamboo Jack, sa Jill.
Mannen hyschade henne och fortsatte gå. De kom in i en stor sal med höga hyllor som hade massa gamla böcker i. Mannen stannade och vände sig om. 
-Jag vet inte hur mycket ni vet, men ja jag är Bamboo Jack, sa Jack. 
Det var tyst i några sekunder sedan sa Jack:
-Vill ni ha något att dricka? 
Utan att barnen han svara gav Jack de varsitt glas med “vatten.” Jim och Jill var törstiga och tog emot glaset. Någon sekund efter de drack föll de ner på marken och somnade. De vakande i ett kolsvart rum och de såg ingenting. Men de hörde saker, fotstegen. De var tillbaka...

Av: Kapten salto
Herresradskolan, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka