Av: Kapten den döde
Sjösa skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Springa!

-Vi måste skynda oss så vi hinner före Tant Elsa till skatten!, säger Jim. Dem springer snabbt från kojan mot skogen. De märker att Tant Elsa följer efter dem. Dem gömmer sig i en buske tills de ser att Tant Elsa passerat dem. 

-Puh, nu är vi iallafall av med henne, utbrister Jill.
De kollar på kartan och tar ut riktningen mot skatten. Dem går tills det kommer ett stort berg. Då märker dem att de inte har några grejer att klättra i berg med. 

-Jag har en idé, säger Jill. Så börjar hon samla lianer och stenar. De knyter fast lianerna i stenarna och använder dem till att kasta upp för berget tills de fastnar. Då kan de klättra upp med hjälp av lianerna. Tillslut kommer de upp.
Det första de ser är ett stort skepp uppe på toppen av berget. Direkt bakom skeppet är det ett stup. Dem smyger tyst fram mot skeppet för att se om skatten finns där. Plötsligt ser dem Bamboo Jack i fören på skeppet, precis bredvid stupet. Dem backar lite, för de fick precis syn på en fälla!
-Vad ska vi göra nu, säger Jill tyst. Då upptäckte Bamboo Jack dem.

-Oh nej, sa Jim vi måste ta oss ner före Bamboo Jack tar oss! När dem var nere kom Bamboo Jack efter dem. -Spring, säger Jim till Jill. Sen ser inte Bamboo Jack dem längre så han går till skeppet ingen. 

-Vi går till skeppet igen så tyst vi kan, säger Jill. Nu är dem uppe igen och dem såg skatten. De smög och tog den till stranden och byggde en flotte och åkte hem och öppnade skatten. 

-Det var nära att Bamboo Jack tog oss, sa Jim. 

-Nu öppnar vi skatten men var är nyckeln?, undrar Jim. 

-Jag vet inte, svarar Jill. 

-Vi får leta efter nyckeln, hm vart är den?, sa Jim.

-Men där är nyckeln, sa Jill. 

-Oj va mycket guldmynt det är, sa Jim. 

- Vi är rika på guld, säger Jill.

Av: Kapten den döde
Sjösa skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka