Av: NoNilolsos-GoGunonnonaror
Diserödskolan, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-skynda! Det låter som om det är fler som är ute efter kartan.

-Va sa du Jill, klart det inte är mer än oss som vill ha kartan.

-Du lyssnade inte eller hur?

-Kanske inte hela tiden.- Sa Jim.

-Vi måste ut och leta efter skatten! 

-Jag vill sova….  

-Nu får du skärpa dig, kom igen så sticker vi.

Jim och Jill tog på sig i lite smått panik att det är fler efter kartan, men dom vet inte vilket äventyr det här kommer att bli…
Jim och Jill va ute och började följa en skogsstig som kartan visar, dom hade gått på stigen i 2 timmar och då hände….

-Jill jag är hungrig!  -Vi kan inte äta nu, du måste inte äta. 

-Men jag är hungrig!  -Skärp dig, du borde inte ha hängt med.

-Vad oschysst du är! Sen plötsligt prasslade det i buskarna.

-Vad är det där? sa Jill -Bara det inte är en orm. 

-Klart det inte är dummer, det finns inga ormar på ön har jag sagt.

-okej då. -Kolla! Det är bara en liten gullig ekorre Jim, inget att vara rädd för. 

-Det där är ingen vanlig ekorre Jill, den har tre ögon! Då såg Jill också att den hade tre ögon, två ögon där dom brukar sitta och ett i pannan. -Vad gör den Jill, varför skriker den? -Jag vet inte Jim men jag vill inte veta varför, spring! Då såg både Jim och Jill att den märkliga ekorren hade kallat dit sig en hel flock av andra skumma ekorrar och dom gick till anfall. Båda Jim och Jill sprang av ren panik men sen märkte Jill att hon och Jim hade sprungit bort från varandra.

 

-Jim var är du? Förlåt att jag var oschysst förut, jag menade bara att vi inte kunde äta. Snälla kom fram. Men hon fick inget svar. Jill satte sig och vänta vid ett träd och grät, hon var jätte orolig för Jim, hon önska hon bara kunde säga förlåt och ge honom en kram. Men efter ett tag så hörde hon ett gällt skrik:

-Hjääääääääälp! och det lät som Jim. Så Jill satte sig upp och sprang allt hon kunde till den platsen det skrek ifrån, och då såg hon Jim. Men det var inte bara Jim utan en gigantisk orm som höll på att kväva Jim. -Jill hjälp! -Jag kommer Jim!

Av: NoNilolsos-GoGunonnonaror
Diserödskolan, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka