Tävling

Gör lektionen till ett lekfullt äventyr och ge klassen en möjlighet att vinna en resa till The Reef Hotel & Resort!

Lär ut språk och kreativitet genom att göra svenskalektionen till ett lekfullt äventyr. The Reef är ett mystiskt och lekfullt äventyrsbad som inte liknar något annat. Det ligger i Fredrikshamn i Danmark, men är ändå en del av Karibien. The Reef är en helt egen sagovärld där dygnet bara är tre timmar långt och där öns unga hjältar utforskar läskiga piratgrottor och djupa laguner. Det prunkande bladverket gömmer både tjattrande apor och klipska papegojor. Oftast skiner solen, men ibland drar det in en storm och regnet piskar över öns bergiga djungel. Unikt med The Reef är också den spännande berättelsen om Jim & Jill som kommer till denna tropiska ö, någonstans i Karibien. Vi vet lite grann om öns mystik och dess, till synes lite skumma, invånare. Nu vill vi att historien skall fortsätta!

I dag har vi alltså redan en spännande början på berättelsen och nu bjuder vi in elever i årskurs 4 – 6 till att skriva fortsättningen på äventyret. Det får gärna vara både roligt och spännande, skrivet i grupp eller enskilt. Det handlar inte om att skriva ett slut, utan snarare ett nytt kapitel i historien om The Reef. Vi tror att övningen kan vara både rolig och lärorik för alla åldrar, men själva tävlingen är öppen för alla i årskurs 4-6.

Den klass som lyckas bäst belönas alltså med en resa till The Reef i Fredrikshamn för 32 personer inklusive båtresa och övernattning. Självklart kan dock övningen användas helt utan att tävla.

Så gör du för att tävla

För dig som är lärare finns underlag till lektionen att skriva ut. Den 13 januari 2020 öppnar tävlingen på sajten och alla kan då delta och skriva sin fortsättning på historien. Deltagande sitter med fördel på varsin enhet t ex en läsplatta eller en dator och fyller i fortsättningen direkt på sajten i det tävlingsformulär som kommer finnas. De skickar sedan in sitt tävlingsbidrag med målsmans och lärarens mailadress angivna. Efter varje deltagare har skickat in sitt tävlingsbidrag skickas ett mail till läraren för bekräftelse och till målsman för aktivering av bidraget. För att bidraget ska bli publikt gäller det att målsman godkänner och därmed aktiverar bidraget. Först då blir det publikt på sajten.

Tävlingen & röstningen är avslutad. Stort grattis klass 4a Österportskolan!

Vid frågor eller problem kontakta tavlingthereef@stenaline.com.

Underlag för lärare


Boka