Av: CatNoir
Onsjöskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sticka! Kom nu, vi måste börja packa ihop saker så vi klarar oss. Jill började packa ner massa saker. Ser du en ficklampa någonstans?  
- Ja där på hyllan över dig, svarade Jim. Jill ställde sig upp och tog ner den. Tack, sa hon och tände.  
Hon öppnade dörren och gick ut. Hon vände sig om till Jim för att se ifall han följde med. Men det gjorde han inte. Jim stod som förstelnad och darrade.  
- Kom igen nu då Jim. sa hon. Men Jim svarade inte. Han bara stod där med skräckslagna ögon och stirrade.  
- Vad är det? frågade Jill.  
- D-d-det är något där, sa han och pekade bakom Jill med darrig röst. Jill vände sig om och där stod en lång skugga. Hon hoppade till och sprang in, slängde igen dörren och låste den.  
- Vad var det där?! skrek hon. Jim kom ur sin förstelning och sprang till sin syster som stod en bit ifrån. Han kramade om Jill och började gråta. "Jag vill hem!" snyftade han. "Jag vill inte vara här. Jill, snälla kan du ta oss hem igen?" Men innan Jill hann svara började det slå på den låsta dörren till trädkojan. Det gjorde Jim ännu mer rädd än vad han redan var. Han kramade om Jill hårdare än någonsin. Jill tänkte så hennes huvud nästan sprack. "Tänk, tänk, tänk" sa hon tyst för sig själv.  Då kom hon på det.  
- Där! skrek hon och pekade på ett fönster. "Det är inte så långt ner till marken. Vi kan hoppa ner därifrån!" Hon sprang till fönstret. "Jag hoppar först så jag kan ta emot dig!"  
- Nej, sa Jim snyftandes. "Tänk om det är fler som står där nedanför".  
- Vi får väl hoppas på det bästa, svarade Jill och hoppade ner. Det gjorde ont i ryggen när hon hoppade ner med ryggsäcken. Men hon hade tur för det var ingenting konstigt där nere.  
- Jim, det är okej, du kan hoppa! skrek Jill. Men hon fick inget svar. "Jim!" skrek hon igen. "Å nej tänk om den där skuggan tog Jim. Tänk om den... Nej, nej, nej. Sluta tänka så!" sa hon tyst för sig själv. Någon hade sparkat in dörren, det såg man. Jill sprang in i trädkojan och letade. Men ingen Jim var där...

Av: CatNoir
Onsjöskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka